UPRAVITELJI GOSPINIH SVETIŠTA KOTORSKE BISKUPIJE NA SVETOJ MISI U DONJOJ LASTVI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 30. listopada 2011. - 12:13
Autor: 

Sutra će se u crkvi svetog Roka u Donjoj Lastvi desiti nesvakidašnji događaj. Naime, na jednom mjestu okupit će se upravitelji svih Gospinih svetišta u Kotorskoj biskupiji. Molitva svete krunice sa litanijama počet će u 17h. Nakon toga, u 17.30h svetu misu preslavit će don Srećko Majić upravitelj Gospe od Škrpjela, kod Perasta, uz koncelebraciju pater Josipa Opata upravitelja Gospe od Milosti, kod Tivta i don Nikole Majića upravitelja Gospe Ratačke kod Bara. U homiliji don Srećko će pričati o štovanju Blažene Djevice Marije, s posebnim akcentom na Kotorsku biskupiju. Nakon svetog euharistijskog slavlja u konobi "Sveti Roko" gospođa Zorka Antonioli posjetiteljima će izlagati na temu Gospe Schonstattske i njenih svetišta diljem svijeta. Naime, radi se o Gospinoj ikoni, koja je hodočasnička, za razliku od drugih koje su statičke.

Sutrašnjem događaju posebice se pozivaju djeca, stariji, bolesni i svi oni koji su u potrebi, jer mnogi vjernici su zadobili milost uslišanja zagovorom upravo Gospe Schonstattske. Također, svi nazočni će primiti i blagoslov sva tri Gospina svetišta sa područja naše biskupije.
Na kraju mjeseca listopada, tijekom kojeg su vjernici na poseban način uz molitvu svete krunice, zazivali zagovor Nebeske Kraljice, ovo je prava prigoda da nahrane duh i srce vjerom i pouzdanjem u majčinsku brigu Blažene Djevice Marije.
Audio: Don Dejan Turza upravitelj župe Donja Lastva