POLAZNICI ŠKOLE MANDOLINE U SPLITU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 28. listopada 2011. - 10:40
Autor: 

U organizaciji Hrvatskog građanskog društva Crne Gore danas je dvanaestoro djece koja pohađaju školu mandoline otputovalo za Split, gdje će prisustvovati koncertu Gradskog mandolinskog društva "Sanctus Domnio" koji se organizira u povodu 20. obljetnice. Orkestar "Sanctus Domnio" je prepoznat kao vrstan interpret izvornih skladbi za mandolinske orkestre suvremenih hrvatskih autora. Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja za svoj rad. Orkestar je do sada održao veliki broj koncerata u domovini i inozemstvu (Italija, Njemačka, Austrija, Slovenija, Češka, Španjolska, Crna Gora, Makedonija, Francuska). Mandolinskog društva "Sanctus Domnio" iz Splita je jedno od ponajboljih mandolinskih sastava u Hrvatskoj.

Hrvatska matica iseljenika ogranak Split domaćin je mladim polaznicima mandolinske škole iz Kotora je koji će drugog dana boravka posjetiti gradski stadion na Poljudu i NK "Hajduk".
Hrvatsko građansko društvo Crne Gore već nekoliko godina realizira projekat "Mandolinski orkestar" podučavajući mlade muziciranju na mandolini kako bi sačuvali tradiciju započetu u Kotoru još u 19. stoljeću.