OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN SADNJE CVIJEĆA

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 13. ožujka 2014. - 9:47
Autor: 

Prva u nizu akcija u sklopu novog projekta društvene odgovornosti kompanije "Adriatic Marinas – Porto Montenegro" pod nazivom "Zajedno za zajednicu", održana je juče Tivtu, u sklopu Međunarodnog dana sadnje cvijeća. Dvadesetak zaposlenih u "Adriatic Marinasu" u saradnji sa Zelenim timom Općine Tivat i ekipom Javnog Komunalnog preduzeća, uredili su mali Gradski park, na raskrsnici ulica 21. novembra, Druge dalmatinske brigade i Ribarskog puta.
To omiljeno mjesto za odmor penzionera i igru djece sada izgleda puno ljepše - zelene površine u parku uređene su i dopunjene novim sadnicama cvijeća i ukrasnog grmlja, obnovljen je parkovski mobilijar i obojene sprave ovdašnjeg malog dječjeg igrališta. Za to je "Adriatic Marinas" izdvojio oko 5 tisuća eura i dao plaćeni slobodan dan za dvadesetak svojih radnika koji su učestvovali u akciji. Oni su se latili metli, četki i motika, da u saradnji sa tivatskim komunalcima i članovima opštinskog Zelenog tima, srede malu zelenu oazu u centru grada.

Po projektu inženjerke hortikulturte Tanje Krstović koja je rukovodilac službe Gradskog zelenila JKP Tivat, park je oplemenjen novim sadnicama nekih biljnih vrsta kojih do sada nije bilo na tivatskim zelenim površinama, poput strelicije, tamarisa i portugalske lovor-višnje. Ambijent su uljepšale narančaste strelicije, crvene i bijele kamelije i raznobojne viole, a iz Zelenog tima Općine Tivat su poručili da će sledeća slična akcija biti uređenje parka na Trgu Dara Petkovića što će se uraditi tokom narednog mjeseca.
Inače, kroz projekat "Zajedno za zajednicu" zaposleni u kompaniji "Adriatic Marinas-Porto Montenegro" radiće u raznim akcijama od društvenog interesa u Tivtu, a među njima i na uređenju ljetnje pozornice, te okoline osnovne škole u Donjoj Lastvi.
S.L.