PROMOVIRANA KNJIGA "TRAGOM ČUDESNIH ŽENA U BOKI KOTORSKOJ"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 07. ožujka 2014. - 9:49
Autor: 

"Tragom čudesnih žena u Boki Kotorskoj", naziv je knjige prof. Lazara Seferovića koja je sinoć promovirana u hercegnovskoj Dvorani "Park". Autor opisuje ličnosti koje su obilježile jednu epohu, stoljeće ...
Knjiga se bavi sudbinom žene kraljice, majke, svetice, spisateljice, ratnice, vezilje, kulinarke, ljubavnice, slikarice, tragične čekalice, dobrotvorke, glumice, ženom magičnih ruku, ličnostima od 3.stoljeća p.n.e., pa do početka 21.stoljeća - napisala je recenzentica knjige, Lidija Seferović Pašeta.

To je putovanje kroz vrijeme, od legende do stvarnosti, od ilirske kraljice Teute, blažene Ozane kotorske do današnjih dana.
Knjiga "Tragom čudesnih žena u Boki Kotorskoj" tiskana je na 322 stranice, opremljena sa 654 fotografije.
"U stilu vještog pripovjedača, priča koliko su žene moćne, čak i čudesno moćne, ne samo u intelektualnom nego i fizičkom smislu. Koliko su jake i sposobne da se uhvate u koštac i sa najvećim problemima i nevoljama i da iz te borbe izađu kao pobjednice" - napisao je recenzent, pisac i književni kritičar Vujica Ognjenović.
Knjigu "Tragom čudesnih žena u Boki Kotorskoj", autora prof. Lazara Seferovića uredio je Vujica Ognjenović, a dizajnirao Matej Pašeta.
Više s promocije u našoj foto galeriji.