PRIOPĆENJE TAA

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 05. ožujka 2014. - 11:09
Autor: 

"Tivatska antikorupcijska akcija (TAA) upozorava na drastično kršenje Poslovnika Skupštine Opštine Tivat od strane predsjednika tivatske skupštine, g. Ivana Novosela i njegove službe kad je u pitanju zakazivanje trinaeste sjednice SO Tivat za 6. 03 2014.
Naime, direktno su prekršeni čl. 64 i čl. 68 Poslovnika SO Tivat. U čl. 64 kaže se sljedeće:"Saziv za sjednicu mora biti upućen odbornicima najmanje sedam dana prije dana određenog za održavanje sjednice, u pisanoj, a može biti i u elektronskoj formi". To, međutim, prilikom zakazivanja trinaeste sjednice SO Tivat nije bio slučaj;

Poslovnika Skupštine Opštine Tivat. U čl. 68 se kaže:"Saziv za sjednicu i materijal predsjednik Skupštine dostavlja sredstvima javnog informisanja i obavezno se pojavljuje na web sajtu Opštine sedam dana prije održavanja sjednice". Ni ovo, međutim, u proceduri zakazivanja trinaeste sjednice SO Tivat nije ispoštovano; materijal za 13. sjednicu SO Tivat postavljen je na web sajt Opštine Tivat tek u ponedjeljak 3.03.2014. godine.
Tivatska antikorupcijska akcija smatra da bi predsjednik SO Tivat, s obzirom na, za crnogorski prosjek, pozamašnu platu koju prima, makar sjednice Skupštine Opštine mogao zakazivati poštujući zakonske propise.
Tivatska antikorupcijska akcija takođe upozorava na jedan mnogo ozbiljniji aspekt ovog problema - ovakvom praksom svjesno se nastavlja dalje urušavanje značaja i digniteta same institucije Skupštine Opštine i svih njenih konstituenata, i to ni od koga drugog nego od strane samog njenog predsjednika, koji bi trebalo da bude njihov najjači zaštitnik i garant. A to sve skupa nipošto ne ide u prilog kvalitetnijeg i civilizovanijeg života građana Tivta, naprotiv - kaže se u priopćenju Tivatske antikorupcijske akcije.