HNV PRIOPĆENJE – U ŠTRPCIMA JEDNA OD ŽRTAVA BIO JE HRVAT

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 01. ožujka 2014. - 8:49
Autor: 

Zvanično priopćenje iz Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore:
Imena žrtava zločina u Štrpcima:
Esad Kapetanović (19), Ilijaz Ličina (43), Fehim Bakija (43), Šećo Softić (48), Rifet Husović (26), Senad Đečević (16), Ismet Babačić (30), Halil Zubčević (49), Adem Alomerović (59), Muhedin Hanić (27), Safet Preljević (22), Džafer Topuzović (55), Rasim Ćorić (40), Fikret Memetović (40), Favzija Zeković (54), Nijazim Kajević (30), Zvezdan Zuličić (23), Jusuf Rastoder (45) i Toma Buzov ( 59)

Jučer je Radio Televizija Crne Gore u Dnevniku 2 u 19. 30. izvijestila da je položeno 18 ruža u znak sjećanja na otete putnike iz vlaka na željezničkoj postaji Štrpci. Zločin koji se dogodio prije 21 godinu obilježile su obitelji otetih putnika, Forum Bošnjaka, predstavnici Bošnjačke stranke, članice vladajuće koalicije, te dužnosnik Socijaldemokratske partije Rifat Rastoder.
I danas nas žalosti činjenica da je devetnaestoro nevinih ljudi stradalo samo zbog toga što su bili druge nacionalnosti i vjeroispovijesti i naravno da smo, kao društvo i pojedinci ,dužni iskazati pijetet žrtvama i apelirati da se rasvijetle sve okolnosti tog nemilog događaja te procesuiraju i kazne svi počinitelji i nalogodavci. Razumijemo da rodbina nestalih, shrvana svojom boli, možda u tom trenutku nije mogla imati na umu da je među stradalima i jedan Hrvat, Toma Buzov, te je položila po jednu ružu za svakog ubijenog člana svojih obitelji, njih osamnaestoro, ali nas rastužuje što predstavnici Skupštine Crne Gore iz građanske opcije nisu smatrali potrebitim položiti još jednu ružu i za Tomu Buzova.
Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore.