OTVARANJE 47. HERCEGNOVSKOG ZIMSKOG SALONA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. veljače 2014. - 10:51
Autor: 

Hercegnovski zimski salon, jedna od najstarijih manifestacija ove vrste u regionu, biće otvoren u četvrtak, 6. veljače, u galeriji „Josip Bepo Benković" u 19 sati.
U postavci 47. Hercegnovskog zimskog salona su radovi 23 umjetnika, a manifestaciju će otvoriti predsjednik Općine Herceg Novi Dejan Mandić.
Na otvaranju će biti saopštena imena nagrađenih autora, o kojima će odlučivati žiri u sastavu: povjesničarka umjetnosti Ljiljana Zeković (Cetinje) i Vladana Kosić (Beograd) i profesor na Akademiji likovnih umjetnosti Trebinje Marko Musović.

Selekciju za autore iz Crne Gore obavio je povjesničar umjetnosti Bogdan Musović. Umjetnike iz regiona koji učestvuju na 47. Hercegnovskom zimskom salonu preporučile su nagrade koje su dobili u prethodne dvije godine na sličnim manifestacijama, kao i na europskim i svjetskim konkursima.
Na 47. Hercegnovskom zimskom salonu izlažu sledeći autori: Ervin Babić, Tanja Balać, Isidora Bigović, Aleksander Brezlan, Zoran Bulatović, Tijana Dujović Liščević, Nemanja Mate Đorđević, Natalija Đuranović, Tijana Gordić, Vahida Hasanagić Nimanbegu, Ivanka Haverić, Nikola Nikša Kosić, Irvin Masličić, Jovan Milošević, Danijela Mršulja Vasić, Sreten Nikčević, Ratko Odalović, Silvester Plotajs Sicoe, Anja Radulović, Adin Rastoder, Anita Šimić, Ivana Tiodorović i Ratko Vučinić.