PROGLAŠENI NAJBOLJI ULOVI SPORTSKIH RIBOLOVACA U 2013.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 05. veljače 2014. - 10:09
Autor: 

Dejan Medved iz Herceg Novog okitio se prvom nagradom za „Ulov godine" u nagradnoj igri koju organizira kompanija za proizvodnju i promet ribomaterijala i opreme za more „Una" iz Tivta. U konkurenciji za „Ulov godine 2013" bilo je 12 takmičara – sportskih ribilovaca sa Crnogorskog primorja koji su lani osvajali prva mjesta na „Uninom" konkursu „Ulov mjeseca".
Odlukom žirija, prvo mjesto i vaučer za kupovinu u „Uninim" trgovinama na kraju pripalo Dejanu Medvedu za ulovljeni kapitalni primjerak brancina težak čak 11,5 kilograma, što je rijetkost kada je ta vrsta ribe u pitanju.

Kapitalca je Medved ulovio pendulavanjem na hercegnovskom Škveru u večernjim satima na njesku – živu kozicu, a teren je prethodno abruman slanom sardelom.
Drugo mjesto i vaučer u iznosu od 100 eura pripalo je Kotoraninu Goranu Guskiću koji je podvosnom puškom na čeku, uhvatio tunu težine 92,5 kilograma.
Trećeplasirani u „Ulovcu godine 2013" sa osvojenim nagradnim vaučerom od 50 eura bio je Boško Petković iz Stoliva koji je, štapom sa obale u tom mjestu ulovio strijelku – zubaticu težine 7 kilograma.
Najboljim prošlogodišnjim sportskim ribolovcima biće dodijeljene i prigodne diplome,a iz „Une" najavljuju da će se nagrada igra „Ulov mjeseca – Ulov godine" nastaviti i u 2014.
S. Luković