DOGOVORENA REGIONALNA VATERPOLSKA LIGA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 27. siječnja 2014. - 10:44
Autor: 

Predstavnici vaterpolskih saveza Hrvatske, Srbije i Crne Gore sinoć su u Beogradu dogovorili pokretanje regionalne lige koja će krenuti u rujnu ove godine.
U ligi će nastupati hrvatski, srpski, crnogorski i jedan slovenski klub. Premda još nije definiran točan broj klubova, poznato je kako će sudjelovati najmanje 12, a najviše 16 klubova. Poznato je i kako će u drugoj sezoni igrati 10 najbolje plasirana kluba iz prve sezone, te dva kluba iz kvalifikacija. Svake će se godine organizirati turniri Final 8 najboljih klubova sudionika, te nove lige u mlađim selekcijama (U-14 i U-16).
Liga će imati i svoj Upravni odbor u kojem će biti po tri člana iz Hrvatske i Srbije, dva iz Crne Gore, a po svemu sudeći jednog predstavnika imat će i sponzor lige. Osnovat će se i novo trgovačko društvo i to sa ravnopravnim udjelom sva tri saveza.

Sastanku su prisustvovali dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić, glavni tajnik srpskog vaterpolskog saveza Nemanja Marijan, direktor crnogorskog saveza Petar Porobić, dopredsjednik Aleksandar Tičić, te predsjednik skupštine Đuro Marić.
Formirana je i radna skupina u sastavu Marijan, Bukić i Porobić, koja bi za sedam dana trebala krenuti u realizaciju suatava natjecanja.