HRVATSKA PLANIRA IZGRADNJU MARINE SA UNUTRAŠNJE STRANE PREVLAKE

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 07. siječnja 2014. - 19:55
Autor: 

Na poluotoku Prevlaka na ulazu u zaliv Boke kotorske, uz podršku fondova Europske unije, mogla bi biti izgrađena ekomarina kapaciteta 200 vezova – piše splitski dnevnik "Slobodna Dalmacija".
Projekat izgradnje velike marine sa unutrašnje strane rta Oštro (Prevlaka) u uvali Cipavica u hrvatskim teritorijalnim vodama, na obali "ispod" sela Vitaljina, kandidirala je Dubrovačko-neretvanske županija i on je krajem prošle godine dobio tehničku pomoć za pripremu, od strane hrvatskog Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

"Na poluotoku Prevlaci u Županijskom prostornom planu postoji samo jedna lokacija sa unutrašnje strane poluotoka koja je planirana za luku nautičkog turizma, a druga slična oznaka je za lučko područje. Hoće li na ovoj lokaciji biti izgrađena i dodijeljena u koncesiju luka nautičkog turizma ili će to biti sidrište kapaciteta do 200 vezova, odrediće detaljni plan prostornog uredjenja predmetnog područja, odnosno interes potencijalnih ulagača." – kazao je "Slobodnoj Dalmaciji" Maro Kristić, pročelnik za more i poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije.
Dvogodišnji rok za donošenje detaljnog plana prostornog uredjenja za područje Prevlake istekao je, pa sada Dubrovačko-neretvanska županija može ići dirtektno u raspisivanje koncesije za izgradnju marine ili sidrišta na tom područiju, ukoliko za to bude interesa investitora. Odobrena tehnička pomoć za ovaj i projekat marina na još dvije lokacije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji podrazumijeva "izradu projektno-tehničke dokumentacije kojom će se definisati standardna riješenja koja pridonose poboljšanju zaštite prirodne sredine, uz zadovoljenje svih ekoloških uslova." Taj i isti posao za još sedam potencijalnih novih marina na području od Solina i Omiša do rta Oštro, prema procjenama, koštaće 26,7 miliona eura. Ukoliko se nakon izrade projektne dokumentacije nadje zainteresirani investitor za marinu na Prevlaci, to bi značilo da će tivatski Porto Montenegro i buduća marina "Azmonta" u Kumboru dobiti novu, jaku inozemnu konkurenciju, bukvalno na svom pragu – na hrvatskoj stran ulaza u zaliv Boke kotorske.
Osim ekomarine na Prevlaci, Dubrovačko-neretvanska županija kandididovala je i projekat izrade dokuemntacije za izgradnju marine Trstenik kapaciteta 100 vezova, te projekat luke nautičkog turizma na lokaciji ostrva Prežba između uvale Kremena i uvale Jurjeva luka na Lastovu, kapaciteta 400 vezova.
S.L.