KANAKRAŠ NA RADNOM DORUČKU SA NOVINARIMA - TIVTU STANDARD ISO 9001

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 20. studenog 2013. - 13:23
Autor: 

"Zadovoljstvo mi je što mogu da vas pozdravim i zahvalim se na suradnji u proteklom periodu. Želim da naša saradnja bude na još većem nivou.
Koristim priliku da svim građanima čestitam 21.novebar Dan oslobeđanja Tivat i svima koji slave Svetog Arhangela Mihaila i Gospu od zdravlja" - kazao je gradonačelnik Tivta Miodrag Kankaraš na radnom doručku sa novinarima iz Tivta.
Radnom doručku prisustvovali su i Predsjednik SO Tivat Ivan Novosel i dopredsjednika općine Krsto Bošković.

Novinari su iskoristili priliku i postavili nekoliko pitanja gradonačelniku.
Otpočela je rekonstrukcije rive "Pina" i prvo treba da se odradi dio radova u moru, kamen za popločavanje je u fazi nabavke imamo garancije od izvođača radova da će svi rokovi biti ispoštovana i tako prije početka turističke sezone očekujemo da će "Pine" biti u novom ruhu.
Naredne godine očekujemo da će budzet opštine Tivat biti manji realno je očekivati da je naš budžet između 9 i 10 miliona eura.
"Za vas sam sačuvao eksluzivnu vijest, sutra na Dan Opštine lokalna samouprava će dobiti sertifikate o standardima ISO 9001 što je veoma značajno i prva smo opština u Crnoj Gori koja ima taj standard. Njemačka ekipa je pravila standardizaciju i u proteklom periodu smo napravili jednu efikasnu lokalnu samoupravu a to će nam mnogo značiti kada su u pitanju strani investitori i budući IPA projekti kod kojih su otvorenija vrata kada ispunjavate standarde koje propisuje međunarodna zajednica.
Što se tiče poreske politike stope se nijesu promjenile samo smo primjenili zakonske propise. Kada je stambeni fond u pitanju, držimo da je prosječna cijena kvadrata stana oko 1100 eura kako bi bili porezi prihvatljivi za plaćanje. Kada je zemljište u pitanju to je imovina koja ima svoju vrijednost i ono što nije bilo primjenjivano prethodnih godina samo smo počeli ove godine primjenjivati.
Porto Montenegro prodaje po višoj cijeni vodu svojim klijentima i to je njihovo pravo, ne vidim ništa nezakonito" u tome kazao je gradonačelnik Tivta Miodrag Kankaraš.