MINISTRU MIĆUNOVIĆU URUČENA MEDALJA SV. TRIPUNA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 15. studenog 2013. - 10:31
Autor: 

U Biskupskom ordinarijatu Kotor jučer je biskup kotorski monsinjor Ilija Janjić uručio Medalju Sv. Tripuna prof. Branislavu Mićunoviću, ministru kulture za dugogodišnju saradnju u oblasti kulture i za aktivnu ulogu u promovisanju ekumenskog dijaloga.
U obrazloženju se navodi da je za dodjelu ove medalje ministra Mićunovića preporučilo razumijevanje i otvorenost u realizaciji nekoliko značajnih kulturnih projekata u proteklim godinama, koji su po prvi put Crnu Goru predstavili međunarodnoj kulturnoj javnosti.

Istaknuta je zahvalnost ministru Mićunoviću na saradnji na polju ekumenizma koji je, kako se u obrazloženju kaže, jedina budućnost Crkve Istoka i Zapada i ostalih hrišćanskih denominacija.
U obrazloženju je na kraju naglašeno da se Medalja Sv. Tripuna dodjeljuje ministru Mićunoviću kao znak priznanja i osobite zahvalnosti Kotorske biskupije.
Dodjeli Medalje Sv. Tripuna ministru Mićunoviću prisustvovale su Marija Ćatović, predsjednica Opštine Kotor i Mileva Pejaković, direktorica Pomorskog muzeja Crne Gore.
/gov.me/