NOVI ČASOPIS “MORE MONTENEGRO”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 05. studenog 2013. - 13:17
Autor: 

Prvi broj časopisa "More Montenegro" koji se bavi tradicijom, kulturom, običajima i povješću mediteranskog dijela Crne Gore pojavio se na kioscima.
U uvodniku prvog broja novog časopisa kaže se: „Neka ovo More, bude dodatna kap svježine, okrepljenja za dušu, svim poklonicima magije pisane riječi i dobar vjetar u leđa onima koji žele da istražuju dubinu i dubinu našeg bića".
Časopis "More" govori o crnogorskom primorju kao razmeđi civilizacija, blagu crnogorskog podmorja, podsjećanju na tragediju parabroda „Cetinje", austrougarski pomoćni brod „Teodo". Zatim o brodomaketarstvu kao hobiju, ali i mogućem biznisu, o prvom hotelu u Baru, web izvorima o kapetanu Ivu Vizinu, o Andriji Zmajeviću kao reprezentu svoje epohe.

U tekstovima objavljenim u časopisu "More Montenegro" mogu se naći priče o manastiru sv. Nikola na ušću Bojane, starom gradu Budvi i duhu mediterana, petrovačkom kulturnom nasljeđu, Starom Baru kao muzeuj i neiscrpnom izvoru novih saznanja, Pomorskom fakultetu u Kotoru, muzičkoj baštini Boke, o žičari Lovćen-Kotor.
Časopis je objavljen je uz pomoć Direktorijata za medije Ministarstva kulture.