OBILJEŽEN DAN KRAVATE U KOTORU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 19. listopada 2013. - 11:45
Autor: 

Povodom Dana kravate tematsko druženje učenika hrvatske nastave organizirano je u petak u Domu kulture Škaljari u Kotoru. Budući da su učenici, na radionici kravate održanoj prošle godine u Tivtu, već naučili kako vezati kravatu, ove godine kravata nije više bila samo odjevni predmet, nego je postala predmet kreativne igre u kojoj su učenici pokazali svoje vještine.
Različite igre s kravatom prerasle su u pravo malo natjecanje. Iako su u formiranim ekipama (učenici iz Kotora vs. učenici iz Tivta) koje su se počele natjecati brzinu i spretnost pokazali svi, na kraju će pobijediti oni najmlađi. Među njima bilo je i dvoje djece iz Bara koji su s pojedinim učenicima iz Tivta boravili ljetos desetak dana na Maloj školi hrvatskoga jezika i kulture u Novom Vinodolskom. Nagradu – tortu okusili su svi natjecatelji.

Veselo druženje nastavljeno je u prostoriji Doma kulture koju su učenici ukrasili svojim likovnim radovima te origami košuljama i kravatama. Grickalice i sokove učenicima je omogućila Hrvatska građanska inicijativa.