NACIONALNI SAVJET ZA ODRŽIVI RAZVOJ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 18. travnja 2011. - 9:42
Autor: 

Krajem proteklog tjedna Predsjednik Vlade Igor Lukšić na sjednici Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, imenovan je za predsjednika ovog tijela, dok je za njegovog zamjenika izabrana Biljana Gligorić, predstavnica NVO Expeditio iz Kotora.
Vlada je na ovaj način potvrdila opredjeljenje da intenzivira suradnju sa predstavnicima nevladinog sektora.

Savjet je usvojio Plan rada za 2011. godinu kojim su obuhvaćene teme iz sva tri stuba održivog razvoja, ekonomskog, ekološkog i socijalnog. Značajna aktivnosti Savjeta u ovoj godini biti će u obilježavanju dvadesetogodišnjice od proglašenja Crne Gore ekološkom državom( 20. rujan 1991.god)
U skladu sa usvojenim Planom dopunjeni su mandati Radnih grupa Savjeta za održivu potrošnju i proizvodnju te za praćenje procesa izmjene Zakona o Nacionalnim parkovima. Usvojen je i predlog teksta Studije o energetskoj efikasnosti u kontekstu održive potrošnje i proizvodnje koji će Crna Gora podnijeti Komisiji za održivi razvoj Ujedinjenih nacija u svibnju ove godine.
Predstavljena su i dva novoformirana tima za održivi razvoj - međusektorski tim za održivi razvoj i interresorska grupa za komunikaciju održivog razvoja. Ovi timovi doprinijeće jačanju koordinacije i efikasnosti svih sektora u sprovođenju principa i standarda održivog razvoja, kao i boljoj informiranosti javnosti o ovim procesima.
Više mozete poslusati u audio izjavi Biljane Gligorić za naš radio.
Audio: Biljana Gligorić -zamjenica predsjednika  Nacionalnog savjeta za održivi razvoj