GRAD TEATAR BUDVA - "USPAVANKA ZA VUKA NIČIJEG"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 09. srpnja 2013. - 10:35
Autor: 

Predstava „Uspavanka za Vuka Ničijeg", koju je po romanu Ksenije Popović režirala Đurđa Tešić, premijerno će biti izvedena u utorak 9. srpnja u 22 sata, na sceni Terase između crkava, u okviru festivala Grad teatar Budva. Predstava je rađen u dramatizaciji Bojane Mijović.
Kako se čulo na konferenciji za novinare, ovim komadom nastavlja se dugogodišnja dobra saradnja između budvanskog festivala i Narodnog pozorišta iz Beograda, koje je izvršni producent predstave.

U glavnim ulogama vidjećemo Viktora Savića (Vuk), Mariju Vicković (Klara), Vanju Milačić (Ana), Bojana Krivokapića (Ćoro) i Pavla Jerinića (David). Scenografiju potpisuje Boris Maksimović, kostime Sara Kurtović, a muziku Vladimir Pejković.
Ksenija Popović, autorka romana „Uspavanka za Vuka Ničijeg" kazala je da joj je, prije svega, velika čast što je po njenom prvom romanu „Dječak iz vode" napravljen film, a po drugom pozorišni komad.
"U ovom projektu sam, ipak, imala priliku da donekle učestvujem u procesu pripreme, i za razliku od prvog projekta, iz ovoga izlazim mnogo srećnija, zadovoljna i ponosna. Okupila se divna ekipa, divni ljudi, veliki je bio proces rada na tekstu, a vidjećete nešto što je dosta vjerno romanu... Pozorište ima svoja pravila, dosta toga će vas iznenaditi, neki likovi će biti drugačiji nego što ste ih zamislili dok ste čitali knjigu" kazala je Ksenija Popović.
Prema riječima rediteljke Đurđe Tešić, ovo je predstava o ljubavi i prijateljstvu četvoro ljudi odraslih u domu za nezbrinutu djecu.
Reprize predstave zakazane su za 10, 13. i 14. srpnja na istoj sceni, u 22 sata.