OTVOREN FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 02. srpnja 2013. - 9:54
Autor: 

U ponedeljak je na trgu Sv. Tripuna u Kotoru, u prisustvu brojne publike, svečano otvoren XXI Festival pozorišta za djecu i peti festival Kotor Art.
"Kotorski festival pozorišta za djecu, od osnivanja postao je sastavni dio kulturnog programa grada i obilježje njegove prepoznatljivosti - jedna od najznačajnijih pozorišnih manifestacija na ovim prostorima i šire. U svojoj bogatoj istoriji Kotor baštini dugu tradiciju pozorišnog života, pa svi napori na afirmaciji ove umjetnosti, zaslužuju našu posebnu pažnju, pogotovo kad su usmjereni najmlađima - kazala je gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović, otvarajući manifestaciju predajući ključeve grada djeci.

U ime kotorskih mališana ključeve grada je primila Milica Kašćelan, učenica 6. razreda Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić" koja je kazala "Draga djeco, moji Kotorani i poštovana gradonačelnice, vrlo mi je drago da od sve djece a u njihovo ime baš ja primam ključeve grada. Mnogo sam srećna i počastvovana što je na meni tako velika odgovornost. Znajte da su ključevi u dobrim rukama i da će za ovih deset dana Kotor biti obasjan srećom i osmjesima.
Festival pozorišta za djecu trajta će do 10.srpnja.