SEZONSKA LINIJA TIVAT - FRANKFURT SA JEFTINIM KARTAMA

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 02. srpnja 2013. - 12:42
Autor: 

„Condor Flugdienst", uspostavila je danas sezonski saobraćaj na liniji Frankfurt-Tivat-Frankfurt a na kojoj će njeni avioni letjeti jednom nedjeljno do 1.listopada, svakog utorka. „Condor" će ove godine na toj liniji obaviti ukupno 14 rotacija, što je povratak tog prevoznika na crogorsko tržište i na tivatsku zračnu luku gdje su „Condorovi" avioni tokom osamdesetih bili čest prizor, dovodeći tisuće njemačkih turista na ljetovanje u Crnu Goru. Za današnji inauguralni let njemačkog prevoznika u zračnoj luci Tivat priredjena je tradicionalna ceremonija dobrodošlice koja se organizuje kada značajnije aviokompanije otvaraju saobraćaj sa tom destinacijom, pa je stoga „airbus A 320" koji je sletio iz Frankfurta, na svom putu do parking pozicije na platformi aerodroma, prošao kroz „vodeni most" sa topova vatrogasnih vozila tivatske zračne luke, a predstavnici menadžmenta aerodroma „Condorovoj" posadi predali su i prigodne poklone.

„Condor" je najveći i najomiljeniji njemački turistički avioprevoznik i poznat smo po kvalitetu naše usluge i raznovrsnosti destinacija na koje letimo. Pokrivamo ne samo tradicionalne destinacije na kojima se uobičajeno odmaraju njemački turisti, već otvaramo i nove kao što je sada slučaj sa Crnom Gorom. Vjerujemo da će ova regija imati odličnu budućnost kada su u pitanju planovi njemačkih tur-operatora i zato smo otvorili sezonsku liniju za Tivat. Za početak, ove ćemo godine letjeti jednom nedjeljno do početka listopada, a letimo sa avionima tipa „airbus A 320" kapaciteta 174 putnika. To su avioni litvanske kompanije „SmartLynx Airlines" koje smo iznajmili za ovo ljeto."- kazao je tim povodom menadžer u „Condoru" Jirgen Behrens. On je juče dočekao prvi „Condorov" avion i njegovih 125 putnika koji su stigli iz Frankfurta i prije predvidjenog vremena za slijetanje u Tivat u 8.45 časova. Nakon što su oni izašli, u avion se ukrcalo 30 putnika- većinom gradjana Crne Gore koji su proteklih dana online preko „Condorovog" portala, kupili karte za Frankfurt po prosječnoj cijeni od nepunih 60 eura. Naime, njemački avioprevoznik, osim što vozi čartere za tamošnje turističke-agencije, gotovo uvijek u svojim avionima ima i dio slobodnih mjesta koje prodaje na načlin na koji to rade lou-kost kompanije, pa se tako već neko vrijeme mogu online kupiti i karte na liniji Franfurt-Tivat-Franfkurt. Cijena karte za let u ekonomskoj klasi od Tivta do Franfurta za naredni utorak, 9.srpnja, tako je danas na „Condorovom" sajtu iznosila 57,99 eura.
„Za prvi let na jednoj destinaciji, 30 putnika u povratku za Njemačku je sasvim u redu i nada se da će te brojke ubuduće samo rasti."- kazao je juče Behrens. On je veoma zadovljan načinom na koji su službe zračne luke Tivat kvalitetno prihvatile i opslužile prvi „Condorov" avion dodajući da je tako nešto i očekivao „imajući u vidu pozitivna iskustva naše sestrinske aviokompanije „Thomas Cook" iz Belgije koja već nekoliko godina leti za Tivat gdje dobija odličnu uslugu".
„Condor Flugdienst" je inače, dio medjunarodne „Thomas Cook" grupe. Aviokompanija sa bazom u Frankfurtu ima flotu od 41 aviona koji lete na 75 destinacija širom svjeta i godišnje prevezu preko 6 miliona putnika.
S. Luković