IZLOŽBA "KOTOR"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 15. svibnja 2013. - 9:47
Autor: 

Likovno stvaralaštvo Mladena Suđića utemeljeno je u profesionalnom bavljenju arhitekturom. On pripada onima arhitektima koji umjetničku dimenziju ostvaruju ne samo u projekatima već i u kreacijama, kojima se u slike prenesi subjektivni doživljaj tradicionalne arhitekture i urbanih ambijenta
Suđić iskazuje prisnu povezanost u mediteranskoj atmosferi starih gradova, zavičajnog prostora stare Budve, Sv.Stefana, Kotora, sakralne, profane i ruralne arhitekture Vješto se služeći zahtjevnom tehnikom akvarela, „dograđuje" lirskom ekspresijom prepoznatljive arhitektonske oblike. Individualni senzibilitet dolazi do izražaja u transformaciji strogih arhitektonskih linija u fluidne forme, čime Suđićeve slike prelaze granice prostorno- vremenske ograničenosti i poprimaju predikate opštosti i vječnosti, kako je u katalogu zapisao Prof.Dr Siniša Jelušić.

Izložbu sa motivima iz Kotora, četvrtak, 16.svibnja u 20 sati u Galeriji Solidarnosti-palača "Pima" otvoriti povjesničarka umjetnosti Lucija Đurašković.
U programu otvaranja izložbe učestvuje Jovan Radoman -flauta i Relja Ćalasan - gitara učenici muzičke škole „Vida Matjan" iz Kotora.