PROJEKAT IZRADE MENADŽMENT PLANA RAZVOJA ZELENE I PLAVE EKONOMIJE U BOKI

Time to read
2 minutes
Read so far

Utorak, 09. travnja 2013. - 14:33
Autor: 

Inicijativa za izradu Master plana za promociju zelene i plave ekonomije u Bokokotorskom zalivu predstavljena je danas u Tivtu. Promociji novog projekta koji se realizuje u sklopu saradnje Crne Gore i Italije u oblasti zaštite životne sredine, prisustvovali su predstavnici konsultantske kuće "D'Apolonia" iz Đenove koja je u Tivtu već uspješno implementirala projekat "Bike to Tivat", uvodjenja javnog biciklističkog saobraćaja po sistemu rent-a-bike, Općine Tivat, privrednici i preduzetnici tog gtrada, kao i predstavnici civilnog sektora.
"Ovo nije samo proijekat lokalne uprave, već šire društvene i privredne zajednice. Treba nam održivo poslovanje i biznis koji će promovirati ekološku učinkovitost, inovacije i društvenu odgovornost."- kazala je sekretar za zaštitu životne sredine i uredjenje prostora Općine Tivat Tatjana Jelić.

Đanluka Kasulo iz grupacije "D'Apolonia" objasnio je prisutnima ideju zelene i plave ekonomije i upoznao ih sa iskustvima iz Italije gdje po tom principu posluje više uspješnih proizvodnih, uslužnih i turističkih subjekata.
"Odnos saradnje i medjusobne koopearcije državnih i lokalnih organa uprave sa lokalnim privrednicima i civilnim sektorom je recept za uspjeh ovakvih projekata koji mogu računati i na grantove stranih donatora, ali bi ipak morali biti samoodrživi ili dovoljno aktraktivni za ulagače."- istakao je Kasulo dodajući da se koncept zelene i plave ekonomije u Boki kotorskoj može sprovesti u oblasti proizvodnje zdravih i autentičnih lokalnih prehrambenih proizvoda, obnovljive energije, tzv. zelene arhitekture i gradnje, informaconih tehnologija, reciklaže, održive upotrebe ribolovnih i drugih morskih resursa. Njegova koleginica Kjara Farinea predstavila je već realizirane slučajeve koji se mogu podvesti pod zelenu i plavu ekonomiju: projakat uvodjenja saobraćaja električnih vozila kroz staro jezgro Perasta tokom ljeta, javnog biciklističkog saobraćaja u Tivtu, te projekat "Putevi sira" u Kolašinu. Ona je naglasila da u Crnoj Gori postoji više uspješnih preduzeća koje se bave proizvodnjom ili uslugama iz domena zelene i plave ekonomije poput podgoričke firme "Winsol" koja radi sa obnovljivim izvorima eenergije, barskog "Olivmonta" koji proizvodi sapune na bazi maslinovog ulja, danilovgradskog "Garmina" koji proizvodi biorazgradive kese i "Vile Jelke" koja razvija ekoturizam.
Italijanski stručnjaci naglasili su da je Boka Kotorska posebno vrijedno i osjetljivo područje u kojem se mora pristupiti razvoju zeleno-plave ekonomije kako bi se uskladila potreba očuvanja prirode, ekonomskog razvoja i socijalne inkluzije, ali su izbjegli da se direktno odrede na pitanje koliko se u takva viđenja i strategiju, uklapa projekat izgradnje podmorskog elektro-kabla Italija-Crna Gora koji podrazumijeva i da kabel na obalu u Crnoj Gori "izadje" u Boki i to u Grblju, gdje će se graditi i konvertorsko postrojenje mamutskih dimenzija zajedno sa novim dalekovodima koji idu i kroz nacionalne parkove. Ovaj projekat realizuje italijanska kompanija "Terna" uz podršku crnogorske Vlade.
"Takvi projekti ne mogu biti "zeleni" i takvo nešto ne može se sprovesti uz očuvanje životne sredine jer će to sigurno u jednoj mjeri oštetiti prirodu. Odluka je Vlade da li je to zaista neophodno, a ne na nama ovdje koji smo tu da se bavimo sasvim drugim stvarima. Priča o kablu je daleko, daleko iznad našeg nivoa."- kazao je Kasulo naglašavajući da on nije ministar ekologije i ekonomije ni Crne Gore ni Italije, pa se ne može ni izjašnjavati i projektu elektro-kabla Crna Gora-Italija, "ali i da zna da taj i druge velike instraftrukturne projekte u Evropi podržava Europska komisija".
Kao najizgledniji da se kandiduje za pilot-projekat u sklopu razvoja zeleno-plave ekonomije u Boki, danas je navedeno uvodjenje redovnog međuopćinskog i unutaropćinskog putničkog pomorskog saobraćaja u zalivu, brodovima na hibridni pogon, koje bi gradilo domaće brodogradilište "Navar" u Tivtu. Kandidovan je i projekat izgradnje najmanje dva posebno opremljena plovila za intervencije u slučaju ekoloških incidenata u Boku i koju uplovljava sve veći broj brodova, pa je i povećan rizik od incidenata u kojima može doći do većeg zagadjenja mora.
Siniša Luković