DANAS SAHRANA MALIŠE MAROVIĆA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 12. siječnja 2013. - 10:30
Autor: 

Poznati novinar, publicista i pisac Miodrag Mališa Marović, koji je preminuo juče u 83. godini, poslije duže bolesti danas će biti sahranjen u Herceg Novom.
Marović je najveći dio svoje profesionalne karijere proveo u agenciji Tanjug, dnevniku “Politika” i nedjeljniku NIN, gdje je i završio profesionalnu karijeru.
U Herceg Novom je živio i radio od 1978. godine i sarađivao sa brojnim crnogorskim medijima. Objavljivao je nedjeljni spoljnopolitički komentar u "Pobjedi", a kraće vrijeme bio je i glavni urednik Radija Herceg Novi i ostavio veliki profesionalni pečat u djelovanju tog lokalnog medija. Sarađivao je i u nedjeljniku "Monitor" i dnevniku "Vijesti".

Objavio je 12 publicističkih dela, kao i romansiranu biografiju crnogorskog državnika i političara Veljka Milatovića. Godine 2010. objavio je roman ”Brđanin”. Mališa Marović bio je jedan od osnivača Socijaldemokratske partije Crne Gore, čiji je bio i predsjednik.
Miodrag Mališa Marović biće sahranjen u Herceg Novom, u porodičnoj grobnici na gradskom groblju na Savini, po sopstvenoj želji, bez ikakvih vjerskih i ideoloških simbola. Saučešće porodoca prima danas, na dan sahrane, na Gradskom groblju na Savini, od 12 do 14 sati.