ZAGREBDOX RASPISAO NATJEČAJ ZA DOKUMENTARAC NA MOBITELU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 07. siječnja 2013. - 10:28
Autor: 

Zagreb, 7. siječnja 2013. (Hina) - U organizaciji festivala ZagrebDox pokrenut je natječaj za "Phone Dox", u sklopu kojeg se pozivaju autori iz cijeloga svijeta da prijave dokumentarne filmove u trajanju do 15 minuta snimljene mobitelom na temu "My Neighbour is a European".
Tom temom obilježava se primanje Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije, a autore se ohrabruje da temi priđu na najširi način i progovore o svojim susjedima koji mogu biti zemlje, narodi, etničke skupine, različite grupe ljudi ili pojedinci, izvijestio je danas ZagrebDox.

Rok za prijavu radova je 11. siječnja, a prijavnica i detaljnije informacije objavljene su na službenim stranicama www.zagrebdox.net. Natječaj sufinancira Program MEDIA EU.
Pet najuspjelijih filmova bit će prikazano u programu ZagrebDoxa, a njihovi autori bit će pozvani na festival. Najbolji prema odluci tročlanog žirija bit će nagrađen posebnom nagradom, koja će im se uručiti na zatvaranju festivala.
Natječaj priprema ZagrebDox Pro, festivalski program za autore i producente dokumentarnih filmova koji nastoji potaknuti razmjenu informacija, usvajanje vještine pronalaženja međunarodnih partnera za sufinanciranje filmova, razmjenu kreativnih ideja i znanja, pružiti uvid u suvremenu dokumentarnu filmsku produkciju, pospješiti umrežavanje autora i producenata dokumentarnih projekata.
U sklopu tog programa 2. ožujka održat će se jednodnevno događanje Phone Dox, koje je otvoreno za javnost, a publika će imati priliku sudjelovati na masterclassu europskog redatelja, studiji slučaja poznatog 'phone dox-a' te diskusiji.
Ovogodišnji međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se od 24. veljače do 3. ožujka u zagrebačkom Cineplexxu.