ZA PRAZNIKE PET NERADNIH DANA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 30. prosinca 2012. - 10:54
Autor: 

Povodom predstojećeg praznika – Nove godine i vjerskog praznika Božića za zaposlene pravoslavne vjeroispovijesti, Ministarstvo rada i socijalnog staranja je saopštilo da se na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima ("Sl.list RCG", br. 27/07), Nova godina praznuje se 1. i 2. siječnja.
"Dakle, za novogodišnji praznik neradni dani su: utorak 1. siječnja i srijeda 2. siječnja 2013. godine.

Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika ("Sl. list RCG, br. 56/93), vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i za Božić (dva dana) i to: 6, 7. i 8. siječnja.
Dakle neradni dani za Božićne praznike su: nedjelja 6. siječnja - Badnji dan, ponedjeljak 7. siječnja i utorak 8. siječnja – Božić 2013. godine za vjernike pravoslavne vjeroispovjesti
Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu", navedno je u saopštenju.