"PESTINGRAD" NA LOVĆENU SA DUBROVČANIMA I BARANIMA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 26. studenog 2012. - 12:45
Autor: 

Jučer je u organizaciji planinarskog kluba Pestingrad organizirana uspješna planinarska tura kružnog tipa od Ivanovih korita preko vrha Babina glava, Koložunskih greda i Majstora do početne točke – Ivanovih korita. Osim planinara iz Pestingrada, sudjelovali su i članovi planinarskog kluba Rumija iz Bara te članovi HPD Dubrovnik.
Mjesto okupljanja u ranim jutarnjim satima bilo je na Trojici gdje se rado pričekalo planinare iz Dubrovnika koje nisu uspjeli pokolebati tehnički problemi s prijevozom. Nakon vožnje do startne pozicije - Ivanovih korita (1230 mnv), počela je ugodna šetnja Lovćenom.

Najviša točka predviđena ovom planinarskom turom bila je Babina glava na 1474 metra nadmorske visine. Iako je plan bio napraviti predah na Koložunskim gredama, on je promijenjen zbog hladnoće pa je dulja pauza učinjena u selu Majstori gdje su se planinari i rekreativci okrijepili pitkom vodom iz gustijerne te ukusnim sirom koji se mogao nabaviti kod jedinih stanovnika toga sela.
Raznovrstan teren, izmjena bukove šume i goleti unijeli su dinamiku u svladavanje rute čija je ukupna duljina bila oko 17 kilometara. Prema riječima voditelja, Igora Stjepčevića, bolji vremenski uvjeti omogućili bi pogled sa staze čak do Albanije i do hrvatskih otoka. Međutim, ne može se osporiti da se unatoč tome nije moglo itekako uživati u ovom planinarenju.
U fotogaleriji možete pogledati kako lijepo je bilo.