PRVA HRVATSKA STUDENTSKA TV KREĆE S EMITIRANJEM

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 05. studenog 2012. - 10:55
Autor: 

U okviru proslave 50.obljetnice Fakulteta političkih znanosti, Televizija Student (TVS), prva studentska televizija u Hrvatskoj u utorak, 6. studenoga kreće s emitiranjem, objavljeno je juče na internetu zagrebački Fakultet političkih znanosti, navodeći kako je riječ o neovisnoj i nekomercijalnoj televiziji, prve u regionu, koja bi trebala prikazivati sadržaj koji nedostaje u ostalim medijima.
TVS, koja će ponuditi gledateljima emisije i priloge vezane za studente i njihov život, stvorena je kroz dugogodišnji rad studenata novinarstva čije su reportaže, prilozi i dokumentarci dobili niz međunarodnih i domaćih nagrada, a koje će sada imati priliku vidjeti i šira publika. Osim njihovih priloga, TVS će prikazivati i filmove Akademije dramskih umjetnosti koja im se pridružila u cijeloj realizaciji, a na sudjelovanje u tom projektu pozvani su i svi ostali studenti.

Ideja o pokretanju prve sveučilišne televizije stvorena je prije deset godina osnivanjem TV studija na Fakultetu političkih znanosti kao televizijska radionica studenata novinarstva, a konačno je i ugledala svoj početak zahvaljujući voditeljici projekta Teni Perišin i glavnom uredniku televizije Igoru Mirkoviću. Televizijskoj redakciji pridružili su se i Robert Knjaz kao pomoćnik glavnog urednika, te Ivan Skorin, novinar Nove TV koji je svoju televizijsku karijeru započeo u istom TV studiju.
Emitiranje prve hrvatske studentske televizije krenut će u utorak, s početkom u 19 sati, u sklopu obilježavanja pedesete godišnjice Fakulteta političkih znanosti, čime će mladi novinari i autori dobiti priliku da široj javnosti predstave svoje radove i poglede na svijet. Cilj je otvoriti kanal za mlade profesionalce, kreativce, umjetnike, novinare za novu generaciju. Oni će odlučivati o formiranju televizije koja će biti kao nijedna druga, naveo je fakultet.
Na programu će biti studentska debatna emisija, magazin o životu studenata i akademskoj zajednici, emisija o ljudskim i manjinskim pravima, magazin o novoj umjetnosti, emisije o znanosti, životu nakon fakulteta i o sveučilišnom sportu, te video-dnevnik, glazbene emisije i humoristični sadržaji.
Program će se moći pratiti preko Iskon TV-a unutar te preko opcije Iskon TV Playera, koji omogućuje praćenje televizijskih programa preko računala i mobitela.
Rad i najave te televizije mogu se pratiti i na facebooku. "Svi veliki projekti krenuli su iz podruma. Da biste se u to uvjerili i sami pogledajte što vam nudi Televizija Student", napisali su studenti.