PRVA NAGRADA FILMU "ODA RADOSTI"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 16. listopada 2012. - 12:43
Autor: 

Promotivni film Hrvatske turističke zajednice (HTZ) "Oda radosti" proglašen je najboljim promotivnim turističkim filmom na nedavno održanom 15. međunarodnom festivalu turističkog filma ITF'CRO 2012 u Solinu, izvijestili su danas iz Glavnog ureda HTZ-a.
Time taj film HTZ-a postaje jedan od najnagrađivanijih hrvatskih turističkih filmova, jer je ove godine već dobio nekoliko prestižnih međunarodnih nagrada na brojnim festivalima turističkog filma.

Na ovogodišnji festivalu u Solinu (15th ITF'CRO 2012/International Tourfilm Festival), održanom od 10. do 13. listopada, "Oda radosti" je pobijedila u konkurenciji turističkih filmova iz gotovo 70 zemalja svijeta. Ukupno je na taj festival stiglo gotovo 300 turističkih i putopisno-dokumentarnih filmova, od kojih je 76 nominirano za jednu od festivalskih nagrada, među kojima je i film HTZ-a.
"Oda radosti" je 4,5 minutni film koji, u režiji Hrvoja Hribara i po ideji čelistice Ane Rucner, dojmljivo spaja tradicionalno i suvremeno ističući bogatu hrvatsku kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu te brojne ljepote Hrvatske.
Glazbena podloga filma je završni stavak Beethovenove Devete simfonije u koju je uvrstio odu koju je napisao njemački pjesnik Friedrich Schiller.
Uz Anu Rucner, koja 'vodi' glazbenu naraciju, u filmu nastupaju i Zagrebačka filharmonija te akademski zbor Ivan Goran Kovačić.
Taj film HTZ-a dio je promotivne kampanje za inozemna tržišta u sklopu kampanje "Hrvatska - nova turistička zvijezda Europske unije" kojom se Hrvatska želi dodatno afirmirati kao 28. članica EU-a.
Film možete pogledati u našoj rubrici video - Oda radosti.