PREMINUO PREDSJEDNIK SABORA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 01. listopada 2012. - 8:11
Autor: 

Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem preminuo je u 57. godini nakon duge i iscrpljujuće borbe s bolešću juče u MD Anderson Cancer Center u Houstonu gdje je otputovao na liječenje 23. kolovoza, priopćio je Hrvatski sabor.
Boris Šprem je u lipnju ove godine operiran u KBC Zagreb zbog recidiva multiplog mijeloma, zloćudne bolesti plazma stanica krvi, a zbog pogoršanja stanja i iscrpljenih terapijskih mogućnosti liječenja u Hrvatskoj, krajem kolovoza otputovao je na liječenje u SAD.

Rođen je 1956. godine u Koprivničkim Bregima, diplomirao je pravo, a na svoju posljednju dužnost, mjesto predsjednika 7. saziva Hrvatskog sabora izabran je 2011. godine. Bio je SDP-ov saborski zastupnik u prošlom sazivu Sabora, a od 2009. do 2011. predsjednik zagrebačke Gradske skupštine.
Od 1980. do 1993. bio je savjetnik i imenovani dužnosnik u Hrvatskom saboru, predstojnik vladina Ureda za zakonodavstvo od 2003. do 2004., predstojnik Ureda predsjednika Republike od 2005. do 2007., glavni tajnik te zamjenik glavnog tajnika Hrvatskog autokluba i član uprave Aurum osiguravajućeg društva.
U Hrvatskom saboru bio je predsjednik Odbora za obranu, član Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav, član Odbora za zakonodavstvo i član Odbora za pravosuđe.U radnim tijelima Gradske skupštine Šprem je bio predsjednik Odbora za statut, poslovnik i propise te predsjednik Odbora za javna priznanja.
Šprem je, među ostalim, bio i izvršni sekretar Općinskog komiteta SKH Zagreb-Centar, predsjednik Udruge Sigurnost u prometu te član Zajedničkog vijeća grada Zagreba i Zagrebačke županije.
Tijelo Borisa Šprema narednih će dana biti dopremljeno u Hrvatsku