AUSTROUGARSKE TVRĐAVE U CRNOJ GORI PROMOCIJA U TIVTU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 19. rujna 2012. - 10:27
Autor: 

Monografija „Austrougarske tvrđave u Crnoj Gori" ima za cilj da čitaocima omogući potpuno sagledavanje jednog velikog fortifikacijskog sistema koji je u dugom nizu godina, ne bez razloga, nastojao na prostoru Crne Gore, razvijao se i funkcionisao.
Predstavljajući djelo javnosti u Podgorici, autor Radojica Rašo Pavićević je istakao da fortifikacioni sistem izgrađen na tlu današnje Crne Gore, snagom i ljepotom, oduzima dah. Zbog toga nije mogao ignorisati arhitektonsku i vojničku dimenziju, mada je njegov primarni cilj bio identifikacija utvrđenja.

Promocija knjige "Werk - Austrougarske tvrđave u Crnoj Gori" autora Radojice Raša Pavićevića biće održana u petak 21. rujna u 19,30 na školskom brodu "Jadran" u Tivtu - obala Pine.
O knjizi će govoriti Martin Pammer veleposlanik Austrije u Crnoj Gori, Čaba Mađar počasni konzul Mađarske u Crnoj Gori, Dragan Samardzić načelnik General Štaba vojske Crne Gore, prof. dr. Ilija Lalošević, prof. Mladen Perišić, potpredsjednik općine Nikšić i inicijator ideje da se knjiga napiše.