"FEŠTA OD ROGAČA" 2012

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 08. srpnja 2012. - 10:56
Autor: 

Treća „Fešta od rogača" bit će održana 29. srpnja(nedelja) u Donjoj Lastvi sa početkom u 21 sat. Organizator Hrvatska krovna zajednica - "Dux Croatorum" i njeni članovi obavljaju poslednje priprema kako bi fešta ispod starog lastovskog rogača i ove godine okupila brojne goste i posjetioce te pružila nesvakidašnji užitak.
Vrijedne domaćice iz Lastve pripremit će delicija od rogača, kolače, priganice, sladoled, rakiju od rogača a posjetioci će biti u prilici da se posluže ribom i vinom. Na štandovima će se moći kupiti i autentični suveniri bokeškog podneblja.

Na „Fešti od rogača" u Donjoj Lastvi nastupit će kao posebni gosti tamburaši iz Vinkovaca "Slavonska zora", klapa "Jadran", pjevačko društvo „Vazda mladi" iz Tivta, mažoretke modnog kluba "Modest".Gosti fešte su i ove godine članovi maslinarskog društva „Boka", koji će prezentirati svoja ulja i druge tradicionalne proizvode od maslina.
Organizatora fešte Hrvatsku krovnu zajednicu - "Dux Croatorum"podržali su Općina Tivat, Turistička organizacija Tivat i A.D Plantaže iz Podgorice.
Stablo rogača na lastovskoj rivi predstavlja posebnu vrijednost i nalazi se pod zaštitom Općine Tivat posebnom Odlukom.