ODRŽAN PRVI BOKEŠKI TRIJATLON

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 23. lipnja 2012. - 13:53
Autor: 

Pobjednik prviog Bokeški triatlon, međunarodnog prvenstva Crne Gore u Sprint triatlonu (plivanje 750 m, biciklizam 20 km i trčanje 5 km), je Ognjen Stojanović takmičar iz Srbije. Drugo mjesto je pripalo Jaroslavu Kovačiću iz Slovenije a njegov sunarodnjak Matija Meden bio treći. Četvrto mjesto pripalo je Hrvatu Matiji Lukina a peto mjesto je osvojio takmičar je iz Slovačke Kajo Đalai.
Startovalo se sa gradske plaže kod hotela „Mimoza" plivanjem dionice duge 750 metara, nastavljena vožnjom bickla od Pina, preko Gradiošnice, Trojice, Jugodrva ponovo do Pina, trkom na 5 km Pine-Kalimanj-Porto Montenegro, dva kruga.

Održan je i prvi akvatlon, takmičenje u plivanju i trčanju, namjenjeno mladjim kategorijama. Prva tri mjesta zauzeli su takmičari iz Hrvatske Ivan Vučemilović (2000), Ela Vučemilović (1997) i Josipa Cecić-Vidoš (1998). a mladi crnogorski takmičar Lukla Kovačević (1996) bio je četvrti.
Za prvi Bokeški triatlon, vladalo je veliko interesovanje takmičilo se oko osamdeset takmičara iz 8 država, medju kojima su bili i takmičari iz SAD i Velike Britanije.
Svečano proglašenje pobjednika i uručenje nagrada je predviđeno za večeras u 20 sati u hotelu "Primavera".