MALENA MOMČAD VELIKOG SRCA

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 11. lipnja 2012. - 12:14
Autor: 

Među 15 najboljih momčadi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koje su sudjelovale na završnici Katoličke malonogometne lige, od 8. do 10. lipnja u Sarajevu, nastupila je i momčad sv. Antuna, iz malenoga mjesta Lepetane u Crnoj Gori. Radi se o jednoj od najmanjih župa, u ionako brojčano maloj Kotorskoj biskupiji. Lepetane broji 25 obitelji, bilo katoličkih, bilo pravoslavnih, od ukupno 50-ak, koje primaju svećenika na blagoslov. Mladi nogometaši iz Boke kotoske, predvođenim upraviteljem župe don Dejanom Turzom i voditeljem Antonom Serventijem nazočili su s ostalim sudionicima završnog turnira, na sv. Euharistijskom slavlju u sarajevskoj katedrali koje je predslavio uzoriti Vinko kardinal Puljić.

Posebno dojmljiv je bio gospodin Serventi, koji je ponosno istakao da je veličina momčadi koju predvodi u velikom srcu i karakteru, a ne u brojnosti. Dugo godina se bavio nogometom kao igrača, a sada kao voditelj ekipe. „Ova ekipa je godište moje djece. Njihovi roditelji su bili moji suigrači u vremenu kada smo se mi bavili malim nogometom i tada nam u Tivtu nitko nije mogao odnijeti prvo mjesto. Stoga mi je sada drago da se tako nastavilo i dalje. Očekujem od mladih da lijepo igraju i da se ne posvađaju. Vrlo mi je žao što jedna ekipa iz ekonomskih razloga nije mogla doći na završnicu KMNL-a u Sarajevo. Ja sam unatoč brojnim obvezama podržao svoga župnika da s vrlo malim prihodima župe ipak sudjelujemo na završnici, te smo došli s tri auta. I ja i moja cijela obitelj cijeli život smo uz crkvu i svakog župnika smo podržavali i podržavamo." rekao je g. Serventi. Uzoriti kardinal Vinko Puljić izrazio je radost što može iz sarajevske katedrale pozdraviti sve Hrvate Katolike u Crnoj Gori te je istakao želju da: „nas ovaj susret poveže te da osjetimo jedni za druge. Na poseban način u ovome hodu prema godini Vjere da istinski obnovimo vjeru koja čini zajedništvo, zajedništvo u ljubavi. Prigodom KMNL-a neka i ta igra na svojevrstan način bude povezivanje i naših mladih i kroz igru svjedočenje svoje vjere u igri."
Na kraju treba istači da su mladi iz Kotorske biskupije igrali u izuzetno jakoj skupini D. Iako nisu prošli dalje pokazali su odličnu igru i ponašanje. Vrijedi napomenuti da su prve dvije ekipe iz skupine D, koje su prošle u daljnji nastavak takmičenja, na koncu osvojile II. i III. mjesto završnice Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata.
Audio: Uzoriti Vinko kardinal Puljić