PREDSTAVNICI DUBROVAČKE PRIVATNE GIMNAZIJE U KOTORU

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 10. lipnja 2012. - 13:36
Autor: 

U organizaciji Hrvatskog građanskog društva Crne Gore-Kotor, u subotu, 9. lipnja, predstavnici Dubrovačke privatne gimnazije posjetili su Gimnaziju Kotor i Srednju pomorsku školu, u cilju uspostavljanja suradnje između ovih škola.
"U nastojanju da glasom mladosti sjedinimo mnoge obale i rukama prijateljstva izgradimo nove putove, a na osnovu povijesnih podataka i činjenice da je Kotorska Gimnazija sa dubrovačkom i zadarskom najstarija gimnazija na prostorima prethodne Jugoslavije, HGDCG Kotor organiziralo je susret dubrovačkih i kotorskih srednjoškolaca"- istakli su organizatori susreta.

Gimnazijalce Dubrovačke privatne gimnazije dočekali su ravnatelj gimnazije, profesor Božo Perović, ravnatelj Srednje pomorske škole, profesor Veljko Botica, tajnik škole,dipl. pravnik, Ivica Biskupović, predstavnici HGD-a, Tripo Schubert i Dijana Milošević, profesori Ana Kašćelan, Sonja Golub i Miloš Trivić, voditelji folklornog društva, Mio Janković i Aleksandra Sindik. Program dobrodošlice održan je u amfiteatru Srednje škole, uz učešće folklornog društva škole "Narodni heroj Savo Ilić" i učenica srednje škole Kotor, Adriane Šaranović, Marijane Milašević, Anđele Bošković, Milene Radović, Sare Đurović i Kristine Katelan. Goste je pozdravila učenica Milena Radović.
Prilikom obilaska škole predstavnici Dubrovačke gimnazije upoznati sa kratkim istorijatom škole, tehničkom organizacijom rada škole, i raznim načinima i mogućnostima realizacije kvalitetne nastave.
Ravnatelj Dubrovačke privatne gimnazije, Tomislav Franušić, istakao je značaj privatne gimnazije čiji rad neposredno doprinosi "ostvarenju svih najvažnijih razvojnih procesa u odgoju i obrazovanju: drugačiji pristup učeniku, odjele s prosječno 20 učenika, individualizaciju nastave, afirmaciju najboljih potencijala učenika, pomoć pri profesionalnoj orijentaciji, veći naglasak na odgojnoj komponenti, dodatne i dopunske satove po potrebi i dogovoru, mogućnost posebnog prilagođavanja realizacije nastavnog plana i programa za učenike strance, povratnike i sportaše, dodatne satove (uključene u cijenu školarine) priprema za fakultete", kao i dalje planove u promjenama i poboljšanju predmetnih programa škole.
Precizirani su termini daljih posjeta, kao i načini nastavka komunikacije. Dubrovački srednjoškolci obišli su stari grad Kotor a na odlasku iz Boke posjetili su Gospu od Škrpjela.