KONFERENCIJA O DIPLOMACIJI I DIJALOGU MEĐU KULTURAMA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 25. svibnja 2012. - 11:09
Autor: 

Međunarodna konferencija na temu Diplomacija i dijalog među kulturama započela je juče s radom u Poslijediplomskom središtu u Dubrovniku, uz sudjelovanje sedamdesetak sudionika iz 30 zemalja.
Trodnevni skup organizira Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih i europskih poslova u suradnji sa Srednjoeuropskom inicijativom i Euro-mediteranskim sveučilištem te Londonskom diplomatskom akademijom i Savezom civilizacija UN-a.

Skup je okupio sedamdesetak sudionika iz 30 zemalja, među kojima je i Crna Gora, a uz uobičajene sudionike iz srednje, istočne i jugoistočne Europe te sudionike iz zemalja južnog Mediterana po prvi put sudjeluju stručnjaci iz Indonezije i Malezije. Po riječima ravnatelja Diplomatske akademije Mladena Andrlića tema skupa je dijalog među kulturama te će se razgovarati kako se međusobno bolje približiti i kakva je u svemu tome uloga diplomacije.
Bit će riječi o ulozi diplomacije u interkulturalnom dijalogu, koristi boljeg razumijevanja i međukulturalne komunikacije u regionalnom, međuregionalnom i globalnom kontekstu, te u inovacijama i obrazovanju kao okosnicama međunarodne suradnje i razvoja.
/Hina/