MOREM UGLAČAN KAMEN

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 18. svibnja 2012. - 12:30
Autor: 

U atrijumu ljetnjikovca "Buća" sinoć je otvorena ovogodišnja sedma po redu "Žućenica fest" u organizaciji žena Tivta. Kroz priče i slike iz povjesti bokeške muzike moderator programa je bio Mašo Čekić. Prisutne je pozdravila Blaženka Vučurović predsjednica Organizacije žena Tivta.
Pomorstvo, kao prva i osnovna odrednica života, Bokelje rano odvodi duž svih obala Mediterana.Vraćajući se, donosili su materijalno ali i duhovno bogatstvo drugih, oplemenili ga svojim mirisom i potrebama. Iz zaleđa, ljudi su stizali na obale Boke da nađu svoje mjesto pod suncem Mediterana. I oni su donjeli miris i duh svojih predaka, svojih brda i dolova.Sve se stopili u bokeške vrijednosti. Kroz kratko podsjećanje na priče i slike iz muzičke povjesti Boke kroz stoljeća svojim nastupima publiku su oduševili KUD"Boka" učenici i profesori Muzičke škole Tivat, Udruga "Dubrovački svatovi" iz dubrovačkog sela Mrčevo, Plesni klub „Belisima", na flauti Bruna Matijević, diplar Stevo Čavor, na mandolini i gitari Musa Grban i Đoko Radonjić, Pavle Čelanović koji je izveo tradicionalnu zumbalicu i to prvi put na javnoj sceni.

U nastavku večeri 7. Žućenica festa programa pod nazivom „Morem uglačan kamen" otvorena je izložba digtalnih fotografija Antona Gule Markovića. Izložbu je otvorio Neven Staničić, izvršni producent Centra za kulturu Tivat.
Medju brojnim posjetiocima ovoj zanimljivoj i uspješnoj večeri prisustvovali su hrvatski generalni konzul Božo Vodopija i dopredsjednik općine Ilija Janović.
Po završetku programa članice Organizacije žena priredile su koktel za brojne učesnike i goste.
Sada već tradicionalni 7. gastro šou „Pjat od žućenice" održaće se sutra (subota) 19.svibnja na Trgu od kulture od 18,30.