"MUZEJ, MLADOST, MUZIKA"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 16. svibnja 2012. - 10:42
Autor: 

Povodom manifestacije Noć muzeja, Pomorski muzej Crne Gore u Kotoru u utorak 15. svibnja organizirao je program pod nazivom "Muzej, mladost, muzika".Program otvorila Marina Dulović, ravnateljica kotorske Muzičke škole "Vida Matjan". Učenici muzičke škole izveli su interesantan muzički program a nakon toga su bili mali uspješni vodiči po Pomorskom muzeju objašnjavajući zainteresiranima izložene exponate.
Polazeći od ideje da muzeji budu svojevrsne memorije kulturne baštine svakog naroda i svakodnevno dostupni najširoj javnosti, svjetski muzeji diljem svijeta otvorili su vrata raznovrsnim programima . Prva noć muzeja održana je 1997. godine u Berlinu pod nazivom "Duga noć muzeja" a od 2004. god. iz Francuske je potekla ideja da se širom Evrope obilježi ovaj dan. I ideja je zaživjela - u Boki kotorskoj muzeji su širom otvorili svoja vrata posjetiteljima do dugo u noć.

Povodom godine jubileja Muzeja (1952 - 2012) u petak 18. svibnja 2012. od 8-18 sati pozivaju iz Pomorskog muzeja Palata Grgurina Kotor da ga posjetite, obezbijeđeno je stručno predavanje i vođenje a ulaz je slobodan.