PREDSJEDNIK HRVATSKE SPREMAN DA POMOGNE OSNIVANJE REKOM-A

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 10. svibnja 2012. - 11:54
Autor: 

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović je obećao da će se založiti kod ostalih predsjednika zemalja iz regiona, nastalih na prostoru nekadašnje Jugoslavije, da pravni eksperti ispitaju ustavno-pravne mogućnost realizacije inicijative za formiranje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava, počinjenim na području nekadašnje SFRJ u razdoblju od 1991. do 2001. godine (REKOM), prenosi podgorički portal www.pcnen.com

Kako je objavljeno na zvaničnoj internet stranici predsjednika Josipovića, on je ovo obećao tokom razgovora sa delegacijom Koalicije za REKOM, koju je predvodila direktorica Fonda za humanitarno pravo iz Beograda Nataša Kandić, a u čijem su sastavu bili Zdravko Grebo i Dino Mustafić iz Sarajeva, te Žarko Puhovski i Mario Mažić iz Zagreba.
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je krajem lanjske godine primio delegaciju Koalicije za REKOM i izrazio spremnost za punu podršku za formiranje REKOM-a, uključujući i lobiranje za to kod svojih kolega i koleginica u regionu.