PRESS HGI-A

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 08. ožujka 2012. - 11:46
Autor: 

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, aktivisti HGI-ve i ove godine su svojim sugrađankama dijelili simbolično slatke poklone Bajadere. Pokloni su dijeljeni damama u radnim organizacijama, ustanovama i prolaznicima ispred zgrade općine Tivat.
Predsjednik Općinskog odbora Hgi-a Ilija Janović danas je održao konferenciju za štampu na kojoj je kazao:
" Danas na Dan žena Hrvatska građanska inicijativa želi podsjetiti javnost da su u našoj stranci od početka žene favorizirane , ravnopravnost se nikada nije dovodila u pitanje i nije ostalo samo na riječima. Zene u Hrvatskoj građanskoj inicijativi se ne doživljavaju samo kao dekor , one su nosile ideju formiranja stranke, i aktivno učestvovale u izgradnji ove danas ozbiljne političke opcije.

Zena je na čelu naše stranke, u saboru Crne Gore imamo zastupnicu, na listi za predstojeće lokalne izbore ima 30 % žena, potencijalnih odbomica. Veliki je broj ostalih članica naše stranke, izuzetnih i sposobnih žena, kojima vjerujemo i dajemo potporu i koje svojim radom doprinose cjelokupnoj zajednici. Naša kultura i odgoj nam nalaže da se odnos prema ženama ne razlikuje niti jedan dan u godini, sa nama je ženama uvjek bio i biti će osmi mart. Mi smo danas ženama Tivta podjelili simbolične slatke poklone da znaju da smo tu, da mislimo na njih i vodimo računa o njima. Današnji dan -praznik žena je u biti velika počast i za našu stranku a osobitio za naše odbomice na izbornoj listi, jer nosimo redni broj 8. na izbornom listiću. Naše sugrađanke su i za ove izbore dale izuzetan doprinos u pripremi cjelokupne kampanje u svim segmentima i na tome im veliko hvala. Hrvatska građanska inicijativa će i nadalje promovirati i poticate žene da javno djeluju, bave se politikom i rade za opće dobro. Smatramo da HGI na ove izbore izlazi sa kvalitetnom listom i programom koji imate prilike da pogledate, i ocijenite. A rekao bih vam još par riječi i o statistici vezao za kandidate za odbornike i odbomice, po starosti i stručnoj spremi Statistika po starosti izgleda ovako:20-30god : 4 osobe, tačnije 12,5%30-40god: 10 osoba, ili 31,2%40-50god: 2 osobe, što je 6,25%50-60god: 8 osoba, ili 25%60-70god: 5 osoba, je u procentima 15,6 i od 70- 80god: 3 osobe, tačnije 9,37%
Ukupni prosjek starosti naših odbornika i odbornica je 48,4 godine
Što se tiče statistike po stručnoj spremi ona je sljedeća :
VŠSiVSS: 16 osoba, što predstavlja 50% naših kandidata i kandidatkinja
SSS: 7 osoba, ili 21,88%
Penzioneri: 9 osoba, a to je 28,12%
Čast mi je u ime cjele stranke čestitati 8. mart svim ženama!
Audio: Predsjednik OO HGI-a Ilija Janović

Audio: Ilija Janović o izborima