OTVORENE KOTORSKE KARNEVALSKE FEŠTE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 11. veljače 2012. - 11:18
Autor: 

Sinoć su u kotorskom kulturnom centru, iz zvanično otvorene ovogodišnje karnevalske fešte. Predstavom "Ja sam od mota" u režiji Dolores Fabian grupa kotorskih entuzijasta i feštađuna originalnim nastupom, scenom, jezikom, muzikom, kostimografijom, odeševila kotorsku publiku. Glumci su na autentični način prikazali život starog i novog Kotora kroz ćakule, i život koji se odvijao u njemu nekada i danas.
Kapo kotorskog karnevala Luka Knezović, na otvaranju je domaćima i fureštima poručio: "Da što ne falim odma na početak, jer su mediji tun, pa će reći i ono što nijesam reko.

A dolazi vrijeme ćakulanja, brontulanja i lajanja, škeraca, ponti i botunada kada možeš svašta zborit, a da ne svršiš u karaklak kod Bencona.
Pripala mi je lijepa dužnost da od mota svijeh nas koji evo ostarasmo sa ovim feštama proglasim ovogodišnji, zimski, kotorski karneval otvorenim.
Na sinoćnoj fešti izabrana je ovogodišnja kraljica karnevala Ljiljana Gojković. Krunu joj je predala dosadašnja, prva kraljica, Danijele Kampe.
Posebne zahvale dobila je Tanji Dončić, koja već 50 godina karnevalskim feštama daje posebnu prepoznatljivost svojim nastupima i brojnim sašivenim maskama.
Više vožete pogledati u našim foto i video zapisima.

Audio: Kapo karnevala Luka Knezović