ZAKAZAO IZBORE NA USKRS

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 22. siječnja 2012. - 10:42
Autor: 

Izbori za odbornike u parlamentima općina Tivta i Herceg Novog biće održani 8. travnja. Odluku o raspisivanju izbora donio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.Rok za dostavljanje izbornih lista za odbornike opštinskim izbornim komisijama od 10. veljače do 1. ožujka.
Pravo na medijsko praćenje u predizbornoj kampanji počinje od dana potvrđivanja izbornih lista učesnika predizborne kampanje, a prestaje 6. travnja u 24 časa, navodi se u saopštenju iz Vujanovićevog kabineta.

Predsjednik HGI, Marija Vučinović, kazala je za naš radio da će dostaviti zahtjev predsjedniku Filipu Vujanoviću o promjeni datuma izbora jer su zakazani na dan katoličkog Uskrsa 8.travnja.
"Ne možemo prihvatiti da na veliki kršćanski praznik Uskrs budu izbori, toga dana treba da smo sa svojim obiteljima, to nije prigodan dan za održavanje izbora" kazala je predsjednica HGI-a CG Marija Vučinović.
Na naše pitanje da prokomentira izjave gradonačelnika Tivta i Herceg-Novog kako oni nemaju ništa protiv da se izbori održe na Uskrs, Vučinovićka je kazala da im sigurno nebi bilo svejedno da izbori budu na dan kada oni slave svoj Uskrs tjedan kasnije, mislim da su morali reagirati jer zivimo u multinacionalnoj i multi konfesionalnoj sredini a Uskrs je jedan od najvećih kršćanskih praznika kada su svi u krugu svojih obitelji. Očekujem da će predsjednik Vujanović promjeniti datum izbora.
Audio: Predsjednica HGI CG Marija Vučinović