BOŽIĆNI KONCERT U CRKVI SVETOG ROKA

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 19. prosinca 2011. - 12:43
Autor: 

Sinoć je u crkvi sv. Roka u Donjoj Lastvi održan božićni koncert. Nastupili su: Mandolinski sastav Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, ženska klapa „Moderato Cantabile" iz Kotora i muška klapa „Jadran" iz Tivta. Ovo je bio treći koncert od ukupno četiri, koji u susret najradosnijeg kršćanskog blagdana Svetog porođenja Kristovog, organizira Hrvatsko građansko društvo Crne Gore. Pored Tivta, koncerti su održani u Podgorici i Kotoru, a naredni je 21. prosinca u Baru.

Posjetitelji su sinoć uživali u klapskim skladbama, a najveći pljesak zavrijedio je Mandolinski sastav HGD-a, kojeg pretežno čine djeca. Oni su pričinili posebnu radost, jer su potvrda da je klapska glazba duboko ukorjenjena u Boki, pa čak i u onim najmlađima. Prepuna lastovska crkva svjedoči i da pored brojnih nekvalitetnih izričaja, kojima smo svakodnevno izloženi, ljudi čeznu za trajnim vrijednostima kako bi nahranili svoj duh. Zbog toga, sinoć je Donja Lastva bila mjesto bogatog kultrnog sadržaja, a osmjesi na licima posjetitelja su najbolja potvrda da su otišli svojim domovima oplemenjeni i radosni.
Hrvatsko građansko društvo Crne Gore već deset godina uspješno organizira Božićne koncerte, što predstavlja i duhovnu pripravu u adventskom iščekivanju blagdana Božića.
Sinoćnoj manifestaciji nazočili su i Ilija Janović dopredsjednik Općine Tivat, Zvonimir Deković predsjednik Hrvatske krovne zajednice, don Dejan Turza župnik lastovski, a u ime domaćina Ljerka Sindik predsjednica tivatske podružnice Hrvatskog građanskog društva Crne Gore.
Više o ovom događaju se možete informirati u našim foto i video zapisima.