VI. NOVOGODIŠNJI ŠAHOVSKI TURNIR ZA DJECU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 15. prosinca 2011. - 10:34
Autor: 

Novogodišnji Turnir za djecu postao je tradicionalan. Tri puta je organizovan u hotelu »Teuta« u Risnu, a zatim se preselio u Kotor, u Zavod za rehabilitaciju sluha i govora. Prethodni turniri dobijali su mnoge pohvale i priznanja za primjernu organizaciju, a najveći broj od 83 takmičara iz Crne Gore i regiona zabilježen je na trećem turniru 2008. godine.
Turnir je otvorenog karaktera i na njemu učestvuju dječaci i djevojčice do 14 godina starosti. Najbolji dobijaju pehare, medalje, diplome, šahovske knjige i druge prigodne nagrade. U programu učestvuje Djed-Mraz, koji prema protokolu igra prijateljsku partiju sa trenutno vodećim igračem, a zatim takmičarima dijeli novogodišnje poklon–paketiće. Dio tradicije je velika i ukusna »šahovska« torta, koju konzumiraju svi učesnici turnira.

Na turniru mogu učestvovati dječaci i djevojčice do 14 godina starosti (godište 1997. i mlađi). Igra se po švajcarskom sistemu, 9 kola, uz kompjutersko određivanje parova. Tempo igre je 10 minuta po igraču, a važe pravila brzopoteznog šaha. Svaki takmičar obavezan je da donese šahovsku garnituru sa satom
Nagrade:
Najuspješnijim takmičarima u konkurencijama do 8, 10, 12 i 14 godina dodjeljuju se pehari, medalje, diplome i nagrade, a učesnike turnira čekaju još neka posebna iznenađenja.
Mjesto održavanja : – Zavod za školovanje i rehabilitaciju lica sa poremećajima sluha i govora – Kotor
Početak turnira: – nedjelja 18. prosinac 2011. u 9,30 sati
Prijave: – nedjelja 18. prosinac od 8,30 do 9,15 sati
Kontakt: – Antun Vih, mob. 067 261 811, e – mail antunvih@gmail.com
Organizatori: – Šahovski klub "Kotor", NVO "A-B-Chess"