Mladi Hrvati Boke – Poetska spajalica Istre i Boke

Emitirano: 
Subota, 13. veljače 2016.

Mladi Hrvati Boke nakon male stanke ponovo vas informiraju i zabavljaju na svoj jedinstven način.

Donose najprije kratak pregled novosti, a zatim izdvajaju promociju knjige „Mic po mic“ koja je bila 27. siječnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Puli.

Riječ je o knjizi koja je nastala suradnjom mickastih ekipa iz Pule i Boke kotorske. Učenici hrvatske nastave iz Kotora i Tivta kao i njihovi vršnjaci iz Osnovne škole Veli Vrh iz Pule pod mentorstvom svojih profesorica Roberte Weissman Nagy i Ane Šarčević napravili su ilustracije za priče i pjesme koje su napisale Feodora Gubaš Štifanić i Snježana Akrap Sušac. Grafički dizajn djelo je nakladničke kuće Medit iz Pule, a knjiga je tiskana u nakladništvu Gospe od Škrpjela iz Perasta. Dakle, dvije autorice, dvije škole, dvije mentorice, dva nakladnika i jedna knjiga – Mickasta spajalica Boke kotorske i Pule.

Korak po korak ili mic po mic i ekipa emisije Mladi Hrvati Boke odlučila je napraviti svoj prvi intervju. Nazvali su spisateljice u Pulu. Kako su nastajale priče i pjesme, što ih je inspiriralo na pisanje, ima li autobiografskih elemenata, kako je bilo na promociji u Puli i što očekuju od skorašnje promocije u Kotoru samo su neka od pitanja na koja su znatiželjni mladi novinari dobili odgovore od svojih mickastih sugovornica.

Dobrota kao ideja vodilja, odnosno suradnja velikih i malih, odraslih i djece – sažele su bit ove knjige njezine autorice.

A jer je sutra Valentinovo, Mladi Hrvati Boke nisu propustili pitati za ljubav. Kao odgovor dobili su neke korisne savjete i stihove Pabla Nerude:

Poslije svih stvari koje vidjeh
hoću da uvijek tebe gledam
i poslije svega što dotakoh
put tvoju samo ticat želim,
tvoj smijeh naranče vazda volim
i sviđaš mi se kada spavaš.