prosinca 2021

Petak, 31. prosinca 2021.

Poštovani čitatelji i slušatelji Radija Dux, želimo vam, da sve loše stvari ostanu u prethodnoj godini. Ovu 2022. godinu, želimo vam da dočekate zdravi, da vam bude mirna, spokojna i bezbrižna. Još jednom, neka vam je ispunjena zdravljem i srećom, uz ostvarenje svih zadanih ciljeva. Sretna Nova godina!

 

 

Hrvatska građanska inicijativa podnijela je tužbu protiv Općine Tivat. Odmah se javio Siniša Luković. Dva puta u jednom danu i nije to puno za njega. Svi znaju zašto. Dok su mnogi nedavno ostajali bez posla u tivatskoj Općini, neki su dobivali zaposlenje u njoj. Kao nekad u MRTZ Sava Kovačević. Identično.

Općinski novinar sad bi bio i općinski tužitelj, a na koncu i općinski sudac. Zašto HGI traži pravdu na sudu kad je lokalni sudac odavno presudio da HGI ne treba da postoji!?

Nakon što u jednom dijelu nagrađene knjige Milutina Milovoća, autor navodi da su Crnogorci bez srpstva nula ljudi, autor ističe i da su pripadnici hrvatskog, muslimanskog i albanskog naroda Srbi.
Na tu tezu je reagirao i predsjednik Hrvatske građanske inicijative koji je za Gradsku TV rekao da je riječ o stavovima iskompleksiranog pojedinca, koji pripada inferiornoj, poraženoj ideologiji. Reakciju predsjednika HGI -ja možete pogledati u priloženom videu.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u četvrtak 30. prosinca 2021. godine mons. Ivana Štironju, kotorskog biskupa u Uredu zagrebačkog nadbiskupa.

Mons. Štironja izvijestio je Nadbiskupa o prilikama katolika u Kotorskoj biskupiji te općenito o situaciji u Crnoj Gori.

Ured zagrebačkog nadbiskupa

Hrvatska građanska inicijativa najoštrije osuđuje prijetnje upućene ministrici zdravlja Jeleni Borovinić Bojović. Tražimo od nadležnih institucija da otkriju i sukladno zakonom procesuiraju počinioce. 

Naše političke i ideološke različitosti ne smiju biti nepremostive u slučaju kad se prijeti bilo kome, a posebno kad su takvi gnusni sadržaji usmjereni prema djeci. 

Godina je od kad se promijenila vlast u Crnoj Gori. To je vrijeme koje je iznjedrilo populističku svijest, iz koje je snagom “oslobodilačke” vlasti nastala kleronacionalistička ideologija. Ona je svom silinom bezvlašća i bezčašća udarila na poništavanje temeljnih kulturoloških, istorijskih i tradicionalnih vrijednosti Crne Gore.

U Tivtu se danas održavaju kvalifikacije za klasu J70 pred sutrašnju Starogodišnju regatu bokeških vjetropira 2021., koja se za spomenutu i Open klasu krstaša jedri na Staru godinu, 31.12. 2021. U finale će se plasirati šest od 12 ekipa iz Crne Gore, Rusije i Velike Britanije, a u otvorenom dijelu natjecanja nastupit će oko 30 krstaša, najavljuju organizatori- Sekcija krstaša Jedriličarskog kluba Delfin.

U Muzeju grada Perasta, koji djeluje u okviru Općinske javne ustanove „Muzej“ Kotor, podijeljeni su novogodišnji paketići.  Tradicionalno dijeljenje novogodišnjih paketića najmlađim stanovnicima Perasta održano je u baroknoj palači Bujović, jednoj od najljepših u Boki kotorskoj.

Srijeda, 29. prosinca 2021.

Hrvatska građanska inicijativa podnijela je tužbu Osnovnom sudu u Kotoru, protiv Općine Tivat zbog nelegalnog postupanja u pokrenutom upravnom postupku vezano za stranačke prostorije. 

Na priloženom videu možete pogledati program, koji su priredili mladi župe Rođenja Blažene Djevice Marije -  Prčanj, povodom Božića. Program se održao u  samostanskom  kompleksu sv. Nikole.

Stranice