studenog 2018

„Obavještavamo zainteresovanu  sportsku javnost, bućare i prijatelje bućanja da će se sutra, u subotu, 1.12., u dvorani u Kalimanju odigrati završne utakmice  43. Novembarskog turnira  - Kalimanjac 2018.  Polufinalni mečevi Vrmac – Kalimanjac I. i Maini – Palma počinju u 17 sati.

Petak, 30. studenog 2018.

„Kultura je zbir svih vidova umjetnosti, ljubavi i misli koje, već vjekovima omogućavaju čovjeku da se osjeća slobodnijim.“

                                                                                                                Andre Malro

U Galeriji ljetnikovca Buća u subotu od 19 sati  u organizaciji NVO „Bokeški Forum“ održat će se promocija zbirke poezije „Jedna ljubavna“. Ova zbirka tiskana je nakon natječaja na kojem je prvo mjesto osvojila Aleksandra Matić iz Srebrenice. Odluku o pobjedniku donio je žiri u čijem sastavu su bili: Katica Čavor, Ivana Kružić, Mašo Čekić i Nikola Marković. Stihove iz zbirke čitat će učenici SMŠ „Mladost“ iz Tivta, a u glazbenom dijelu programa  sudjelovat će Mia Kružić.

Kompletan prihod od prodaje zbirke NVO „Bokeški Forum“ donirat će se  za liječenje Tivćanina Save Rilija.

Basket tim Turističke organizacije Tivat (TOT) i JP „Autobuska stanica“ Tivat su osvojili prvo i drugo i mjesto na Prvom općinskom međuinstitucionalnom turniru 3x3 u basketu, koji je organiziran u okviru manifestacije „Novembarski dani“. Ekipa TOT je nagrađena peharom i loptom, a oba tima i garniturom dresova i medaljama.

Na turniru je sudjelovalo sedam ekipa i to: TOT, Autobusna stanica, Služba zaštite i spašavanja, Školski brod Jadran, Odjeljenje sigurnosti  i Općina Tivat,  koja je imala muški i jedini ženski tim.

Četvrtak, 29. studenog 2018.

U današnjoj emisiji „Tragom Hrvata Boke i događaja“ poslušajte razgovor s dr. sc. Domagojem Vidovićem, jezikoslovcem i onomastičarom, koji je proteklog tjedna u Domu kulture ,,Josip Marković" u Donjoj Lastvi održao predavanje pod nazivom ,,Pogled u antroponimiju Boke kotorske", u organizaciji Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore.

Jučer su u Kotoru održani sastanci  predstavnika Vijeća Europe, odnosno članova Savjetodavnog odbora  o Okvirnoj konvenciji za zaštitu nacionalnih manjina i Tajništva Savjeta Europe s predstavnicama HNV-a, Dijanom Milošević i Anom Vuksanović,   te predstavnicima hrvatskih udruga u Crnoj Gori- Vladimirom Marvučićem, Ljerkom Sindik i Tijanom Petrović .

Treći turnir u stolnom tenisu “Veteran vs omladinci” održan je jučer u Domu kulture u Gradiošnici, uz sudjelovanje osam natjecatelja  iz Stolnoteniskog kluba, zaposlenih iz Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja, gošći iz JU vrtić Bambi i Omladinskog kluba.

Najbolji rezultat ostvario je Jovan Čelanović, drugoplasirani je Luka Laptuta,  a treći je bio Petar Šćekić.

Turnir je organiziran u sklopu manifestacije “Novembarski dani”, u čast oslobođenja Tivta.

„Obavještavamo zainteresovanu javnost sportsku javnost, bućare, zaljubljenike u bućanje i medije da je  Bućarski klub pokrenuo web sajt  na adresi www.kalimanjac.me.

Bućarski sport u Tivtu, ima veoma dugu tradiciju i brojne zaljubljenike u našem gradu, sa određenim zakašnjenjem ipak hvata korak sa vremenom i koristi mogućnosti digitalne komunikacije i prezentacije. Ovim ispunjavamo i obavezu propisanu u novom Zakonu o sportu i nadamo se da će i ostali bućarski klubovi vrlo brzo učiniti isto.

Četvrtak, 29. studenog 2018.

5. Dubrovački zimski festival počet će 1. prosinca 2018. uz paljenje prve adventske svijeće i uključivanje dekorativne blagdanske rasvjete čime će grad zablistati u blagdanskom izdanju, a u glazbenom dijelu velikog otvaranja festivala koncert će održati jedan od trenutno najpopularnijih hrvatskih izvođača, Petar Grašo - najavljeno je na konferenciji za novinare u Luži, središnjem informativnom centru festivala, gdje će biti smještena i posebna novina u dječjem programu - Stanica Sjeverni pol.

Četvrtak, 29. studenog 2018.

 Filmska projekcija kazališne predstave  BOKEŠKI D-MOL održat će se danas u Velikoj dvorani tivatskog Centra za kulturu, s početkom u 20 sati.

Ulaz - slobodan.

Stranice