ožujka 2017

Petak, 31. ožujka 2017.

Novi direktor Aerodroma Tivat je Radovan Marić, saznaje agencija Mina-business.
On je za direktora Aerodroma Tivat imenovan u četvrtak uveče na sjednici Odbora direktora preduzeća Aerodromi Crne Gore.
Marića je na rukovodeće mjesto predložio Središnji odbor Hrvatske građanske inicijative (HGI), kojoj je na bazi koalicionog sporazuma pripalo upravljanje najprometnijom vazdušnom lukom u zemlji.
Marića su za to mjesto preporučile stručne i profesionalne kompetencije.
On je bivši vojni pilot aviona i helikoptera, koji je Vazduhoplovnu vojnu akademiju završio u Zadru.

Petak, 31. ožujka 2017.

U Galeriji ljetnikovca Buća  u Tivtu, u ponedjeljak, 3. travnja, s početkom u 20 sati, bit će otvorena izložba Nusreta Čolpana i Hasana Čolpana, majstora umjetnosti minijaturnog slikarstva iz Turske.

Izložba je rezultat suradnje Centra za kulturu Tivat i Instituta Junus Emre – Turskog kulturnog centra u Podgorici. Na njoj će biti predstavljeno 16 radova Nusreta Čolpana i 10 radova Hasana Čolpana, a bit će otvorena do 10. ožujka.

 

 

U prostorijama kotorskog Kulturnog centra u travnju možete naći ono što vas zanima, možete slobodno vrijeme provesti u kinu, galeriji, bilblioteci ili možda u kazalištu.

Početak mjeseca  rezerviran je za najmlađe, pa u Kinu „Boka“ mogu pogledati animirani film ŽABAC KREKA i to u dva termina, jutarnjem od 11h ili večernjem u 18h.

Tijekom travnja djeci su pripremili još dva crtana filma: DVA ORTAKA I JAZAVAC (12,13,14.4.2017.g) i KIKO RIKI (19,20,21,22.4.2017.g.)

Emitirano: 
Četvrtak, 30. ožujka 2017.

Danas nastavljamo s blokom emisija o hrvatskoj zajednici koje su emitirane na valovima Radija Crne Gore. U današnjoj emisiji „Tragom Hrvata Boke i događaja“ poslušajte razgovor novinara Mirsada Rastodera s predsjednikom Hrvatskom nacionalnog vijeća Crne Gore, Zvonimirom Dekovićem.

Četvrtak, 30. ožujka 2017.

Danas nastavljamo s blokom emisija o hrvatskoj zajednici koje su emitirane na valovima Radija Crne Gore. U današnjoj emisiji „Tragom Hrvata Boke i događaja“ poslušajte razgovor novinara Mirsada Rastodera s predsjednikom Hrvatskom nacionalnog vijeća Crne Gore, Zvonimirom Dekovićem.

Radio Dux i Skala radio i ove godine pratit će CMC festival u Vodicama, a uskoro počinjemo s emitiranjem svih pjesama koje će se naći na 9. CMC festivalu, također uz redovite emisije u kojima ćemo vam predstaviti izvođače i informacije u susret novom festivalu.

Na konferenciji za novinare održanoj  u Zagrebu predstavljen je CMC festival Vodice 2017., koji kao ni proteklih godina ne odstupa od prezentiranja najbolje domaće glazbe i najpopularnijih glazbenika čime opravdava status najposjećenijeg i najzabavnijeg domaćeg festivala.

„Na Cetinju je stari običaj da kada sretnete časnu sestru na ulici učinite tri koraka nazad i kažete : Časna sestro, srećo moja, i možete vjerovati da će želja koju pritom zamislite biti ostvarena“.

Pričama o dolasku i važnosti sestara franjevki na crnogorski teritorij i u crnogorsko društvo, mladi udruge „Zajednica Hrvata i prijatelja“ iz Podgorice, otpočeli su sinoć jedno lijepo druženje u crkvi sv. Mateja u Dobroti.

Četvrtak, 30. ožujka 2017.

U okviru ovogodišnje manifestacije „Fešta Kamelija izložba aranžmana od cvijeta kamelija“ će biti otvorena 31. 3.,(petak) u povijesnom hotelu »Cattaro« na Trgu od oružja u Kotoru,  s početkom  u 19 sati.

Program Fešte:

1.4. (subota), 10h  Stoliv - „ OBALA KAMELIJA  –  NE BETONA“

Likovna i literarna radionica u prirodi

2. 4. (nedjelja), 11 h Stoliv - CENTRALNA  MANIFESTACIJA  „F E Š T A   K A M E L I J A   2017”

  Svečano otvaranje uz prigodan kulturno-zabavni program

    Izložba aranžmana od cvijeta kamelije

Četvrtak, 30. ožujka 2017.

Za mjesec travanj tivatski Centar za kulturu je pripremio bogat kulturni program. Očekuju vas izložbe, tribine, kazališne predstave, projekcije filmova, kao i promocije knjiga.

Na plakatu možete pogledati što vas sve očekuje za mjesec travanj.

Kompanija Adriatic Marinas i ove godine organizira Dan otvorenih vrata - mini sajam sezonskog zapošljavanja, u petak, 7. 4., u prostorijama Porto MontenegroJahting Kluba (nekadašnji Dom Vojske), od 10 do 16 sati.

Stranice