srpnja 2016

Impresivni pejzaž i fascinantni ambijent plaže Luštica Bay-a pretvorili su se sinoć u nesvakidašnju scenografiju za prvi „Miloš Invites“ koncert proslavljenog crnogorskog gitariste svjetske reputacije Miloša Karadaglića i njegovih gostiju afirmiranih umjetnika, ekskluzivaca najveće izdavačke kuće za umjetničku glazbu  „Dojče gramofon“ /Deutsche Grammophon/: klarinetista  Andreasa Otenzamera /Ottensamer/ i harmonikašice Ksenije Sidorove.

Nedjelja, 31. srpnja 2016.

Veliki broj posjetitelja na sinoćnjoj Fešti od rogača u Donjoj Lastvi govori dovoljno. Već tradicionalna, sedma po redu Fešta od rogača, sinoć je oživila i probudila ovo malo mjesto.

Subota, 30. srpnja 2016.

Veliko ime svjetske koncertne scene – pijanist Nikolaj Luganski obogatio je ovogodišnji program KotorArt Don Brankovih dana muzike svojim resitalom u crkvi Sv. Duha.
Kao umjetnik „izuzetne širine i dubine izraza, podjednako sposoban za rafiniranost, osjećajnost i  kristalno čistu ljepotu (...) i za virtuozitet koji ostavlja bez daha“ (The Financial Times), pred kotorskom publikom svirao je djela Sezara Franka, Franca Šuberta, Petra Čajkovskog i Sergeja Rahmanjinova.

 

U vrelini srpanjske večeri, na kotorskoj Citadeli ofreškala nas je poezija dobro nam znane kotorske poetese Dubravke Jovanović. Naviknuti na njenu poeziju punu ljubavi prema Kotoru, Boki, gradskim pločnicima, palačama, moru, Bokeljima i Bokeljkama, svecima i svetištima naše lijepe Boke brojna publika sinoć je guštala u stihovima nove zbirke poezije „Pontapeti“ koje je u svome stilu, nadahnuto pročitao novinar i Dubravkin prijatelj Mašo Čekić.

Nakon dugo godina, 2. kolovoza u 19 sati služit će se sveta misa u crkvi Gospe od Anđela u Verigama. Svetu misu predvodit će don Ivo Ćorić.

Atraktivna umjetnička postavka Karnevalizacija života beogradske umjetnice Marije Đurić bit će otvorena u utorak, 2. kolovoza, u 21 sat u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru.

Izložba pod nazivom GRAD, Umjetničke kolaborativne grupe Dim Tim , otvara se u Galeriji solidarnosti, palača Pima  u Kotoru, 2. kolovoza (utorak), 2016. u 21 sat. Organizator izložbe  je OJU Muzeji, Galerija solidarnosti.

Festival uličnih performera „InArt“ počeo je jučer u Tivtu. Festival, koji se po prvi puta održava u Crnoj Gori, okupio je veliki broj posjetitelja, koji su s uživanjem pratili izvedbe svjetski poznatih performera na nekoliko lokacija u Tivtu; ulica, trgova, ponta.

Jedan od istaknutih programa KotorArt Don Brankovih dana muzika, Miloš Invites, na kojem će nastupiti naš gitarist svjetske reputacije, organiziran  je u partnerstvu s Lušticom Bay, jedinstvenim stambenim kompleksom sakrivenom u spektakularnom pejzažu crnogorske obale, koja će ovom prilikom poslužiti i kao nesvakidašnja scenografija.

Jučer  je u Općini  Kotor priređen prijem za predstavnike Kina Medike – ogranka  bolnice tradicionalne kineske medicine iz grada Chengdu, provincija Sechuan. Izaslanstvo liječnika  iz Kine predvodila je direktorica Kina Medike gospođa Zhang Yali.

Stranice