prosinca 2014

Srijeda, 31. prosinca 2014.

Božićno vrijeme je vrijeme darivanja.U ovim hladnim danima koji su poseban doživljaj za sve nas koji ih dočekujemo i provodimo u toplim domovima, rađaju se promišljanja i o drugima koji nemaju takav ugodan blagdanski ambijent. Jedno takvo lijepo promišljanje s nama je podijelio i Dragan Popadić koji je nedavno organizirao humanitarnu akciju za mališane na Koniku. O Romima, njihovoj osebujnosti i Novoj godini, čitajte u njegovom tekstu koji vam, uz njegovu suglasnost, prenosimo u cijelosti.

 

Srijeda, 31. prosinca 2014.

Sinoć je u Muzeju grada Perasta obilježen završetak uspješne poslovne godine. 2014. god.  Muzej grada Perasta je zaista obilježio mnogobrojnim kulturnim događajima  - od izložbi, koncerata, okruglih stolova do promocija knjiga, stručne literature i časopisa.

Srijeda, 31. prosinca 2014.

 Humanitarna aktivnost čini blagdansku atmosferu ljepšom.

Vođeno tom idejom Hrvatsko kulturno društvo „Tomislav“ iz Kotora organiziralo je skupljanje donacija za kupovinu darova djeci JU „Mladost“ iz Bijele. Našu humanitarnu akciju donirali su:

-         Općina Kotor

-         Turistička organizacija Kotor

-         Crnogorska komercijalna banka, filijala Kotor

-         HTP „Fjord“ Kotor

-         „Podravka“ d.o.o. Podgorica

Jučer su u službenom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji boravili Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske krovne zajednice Dux Croatorum. Njih je primio župan Nikola Dobroslavić, koji je izrazio radost zbog posjeta izaslanstva Hrvata iz Crne Gore. Razgovaralo se o postojećoj suradnji organizirane hrvatske zajednice s Dubrovačko-neretvanskom županijom. Također, razmatrale su se mogućnosti za proširenje te suradnje i valoriziranje svih potencijala na obostranu korist i zadovoljstvo.

Krhotine koje su u utorak otkrivene u Javanskom moru pripadaju nestalom zrakoplovu Air Asije, kazao je za francusku agenciju AFP dužnosnik indonezijskog ministarstva prometa.

“Za sada možemo potvrditi da je to Air Asia i ministar prometa uskoro će tamo otići”, kazao je ravnatelj uprave za zračnu plovidbu pri ministarstvu prometa Djoko Murjatmodjo.

U blizini indonezijske obale u utorak su uočene crvene i bijele krhotine zrakoplova koji se srušio u plitke vode. Zrakoplovi Indonesia AirAsije imaju trup zrakoplova obojan u crvenu i bijelu boju.

Utorak, 30. prosinca 2014.

Nakon potpisanog Protokola o suradnji i razmjeni informacija, priloga i emisija, Skala radio i Radio Dux realizirat će zajednički petosatni novogodišnji program.

Na zajedničkim frekvencijama (92,7; 97,4 i 102 mhz) novogodišnji program emitirat ćemo  31.12.2014. od 20 sati cijele noći, a reprizu možete poslušati 01.01.2015. od podna.

Tijekom dočeka Nove godine čut ćemo Top 15 ljestvicu najuspješnijih izvođača tijekom 2014.

Između ostalih pjevat će nam Tony Cetinski, Jelena Rozga, klapa Rišpet, Nina Badrić, Neno Belan, Petar Grašo …

Utorak, 30. prosinca 2014.

Sinoć je u Pomorskom muzeju Crne Gore- palača Grgurina u Kotoru održana promocija „Godišnjaka LIX-LX“.

Svečano i sportski sinoć su u palati Bizanti uručene nagrade najboljim u sportu za 2014. godinu po ocjeni Komisije za sport opštine Kotor i lokalnih sportskih novinara.

Za najbolju sportistkinju proglašena je  Mirjana Martinović, osvajačica bronzane medalje u Parizu, na seniorskom prvenstvu svijeta u jiu jitsu – kategorija seniorki do 62 kilograma.

Najbolji sportski kolektiv u 2014. godini je OFK Grbalj, zbog izuzetnih rezulata mlađih kategorija Kluba, dok je najbolji sportski radnik trener Džudo kluba Kotor Dejan Popović.

Utorak, 30. prosinca 2014.

Sinoć je u holu Centra za kulturu Kotor održana dodjela nagrada za najljepše ukrašene prozore, izloge i balkone, koju u okviru manifestacije "Od Božića do Božića" organizira MZ Stari grad  s predsjednicom Draganom Knežević.

Ekipa Kuhari športaši pobjednik su  natjecanja u spremanju zelene menestre na petom Festivalu zelene menestre i vina održanom jučer na Grudi, kao završnom događaju Mirisa Božića u Konavlima 2014.

Po izboru 12 ocjenjivačkih žirija, njihova menestra proglašena je najboljom na svijetu, dok su debitantske ekipe DOKAZ ( Dubrovački odvjetnički kuharski amaterski zbor) i Mokošica zauzele drugo i treće mjesto.

Stranice