prosinca 2010

Četvrtak, 30. prosinca 2010.

Ako se niste još odlučili gdje ćete dočekati novu 2011 godinu evo nekoliko predloga za doček na otvorenom:

Budva- Novogodišnji program Turističke organizacije Budva i Općine Budva započet će 31. prosinca u podne, ispred zidina starog grada koncertom Gradske muzike Budve. U okviru programa svirat će se vesele božićne i novogodisnje melodije kao uvod u najluđu noć. U večernjem dijelu programa nastupit će lokalni bend Bittersweet i Bojan Marović, a kulminacija svečanosti, naravno pripada Gibonniju.

Herceg Novi - Doček Nove godine bit će organiziran na trgu Nikole Đurkovića. Posjetitelje će zabavljati „Lezi Bend“ iz Kosovske Mitrovice, rok grupa „Human“ iz Herceg Novog  i klapa „Stari Kapetan“.
Dubrovnik - Stradun je zvijezda spektakla – moto je dočeka nove 2011. godine u Dubrovniku, koji je prepoznat kao omiljena destinacija za dobru zabavu. Ovogodišnji program trajat će tri dana, a sve započinje starogodišnjom tradicionalnom kolendom Stradunom i gradskim ulicama. Večernji dio program na Staru godinu  obilježit će nastupi poznatih zabavljača Luke Nižetića, Jure Pađena i grupe Aerodrom, violončelistice Ane Rucner dok će se u prvu uru Nove 2011. ući s pjesmama Dubrovačkih trubadura. Novu 2011. Dubrovčani i njihovi gosti dočekat će uz bogat zabavno-glazbeni program koji će započeti nastupom dubrovačkih klapa Kaše, Staglini, Pučki pjevači, Maestral, Mareta i gostiju iz Slavonije - Bosutskih bećara, tradicionalnom kolendom Gradske glazbe, Mješovitog zbora Libertas i ansamblom Linđo, te koktelom barmena ispred Gradske kavane, najavljuju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Srijeda, 29. prosinca 2010.

29 XII 2010 god. Tivat - Gost naše najnovije emisije o moru i pomorstvu Neptun je Mr. Oto Iker, glavni administrator Centra za obuku pomoraca u Tivtu. Ovaj centar trenutno ima 12 različitih programa obuke pomoraca po STCW konvenciji, posebno prilagodjenih osnovnoj namjeri te ustanove da osposobljava kadrove za nautički turizam, odnosno za opsluživanje jahti u domaćim i stranim marinama. Centar za obuku pomoraca u Tivtu, iako je najmladja i najmanja ustanova te vrste u Crnoj Gori, bio je i prvi u našoj državi koji je realizovao obuku skipera za mega jahte, odnosno jahte do 500 bruto-tona. Više o ovome i drugim aspektima rada ovog Centra poslušajte u izjavi Mr. Oto Iker-a.
Siniša Luković

Utorak, 28. prosinca 2010.

28.12.2010.,Tivat- Sinoć je u prostorijama Hrvatske građanske inicijative organiziran tradicionalni Novogodišnji koktel, na kojem su se okupili brojni članovi i simpatizeri stranke. Među zvanicama su bili konzul Republike Hrvatske u Crnoj Gori Andrej Santini, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Miroslav Franović, predsjednik Hrvatske krovne zajednice Zvonimir Deković, dopredsjednik Općine Kotor Filo Biskupović, dopredjsednik Općine Tivat Ilija Janović i mnogi drugi članovi i simpatizeri stranke. U ime domaćina predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović obratila se prisutnima i u svom govoru izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatima u predhodnoj godini, kao i svoja očekivanja u predstojećoj 2011 god. Više poslušajte u audio zapisu.

Ponedjeljak, 27. prosinca 2010.

26.12.2010 god. Donja Lastva, Tivat- Juče je u cafe gallery Mar&Mar, na božićnom koktelu, Kulturno-zavičajno društvo "Napredak" iz Gornje Lastve prezentiralo kalendar za 2011 godinu. Autor fotografija je Anton Gula Markovic. U programu je nastupila muška klapa Jadran iz Tivta. Prigodnim riječima zvanicama se obratio predsjednik društva Zoran Nikolić, koji je govorio o aktivnostima u protekloj godini, kao i o novom kalendaru. Novac prikupljen prodajom kalendara dat je u humanitarne svrhe. Više možete čuti u audio zapisu.

Berane - 25.12.2010, Na konkursu Trećeg radio festivala u četiri kategorije učestvovalo je 35 novinara, iz 9 radio centara. Radio DUX postigao veliki uspjeh !
Žiri je dodjelio drugo mjesto u kategoriji "Spasimo planetu – Eko priča",  autor priloga „Ljepote Crne Gore" Miroslavu Marušiću - Dux radio, gost Davor Pavuna - član savjetničkog tima Baraka Obame predsjednika USA. Drugo mjesto  u kategoriji  -sport  osvojila je  novinar Radio DUX-a Sanja Biskupović - „Lopta je u mreži" gost prof. Ivan Zuber.

23.12.2010, Kotor - Poštovani vjernici, prijatelji, drage sestre i braćo, čestitam vam Božić, na dobro vam došlo porođenje Isusovo!
Nakon osobnog proživljavanja Došašća i razmišljanja o Božjem obećanju, danas na blagdan Božića kada slavimo Kristovo rođenje razmišljamo o konkretnom ostvarenju Božje namisli kojom je Nebeski Otac u punini vremena na Zemlju poslao svog vlastitog Sina, i dao mu ime Emanuel, koji će biti Bog s nama za sva vremena.

Utorak, 21. prosinca 2010.

21.12.2010 - Tivat, Proteklog vikenda u organizaciji dopunske škole hrvatskog jezika i profesorice Marine Bastašić ,održana je dječja predbožićna priredba u crkvi Sv. Roka u Donjoj Lastvi - Tivat.Na priredbi su osim učenika hrvatske dopunske škole učestvovali i polaznici vjeronauka župe Sv. Roka. Među brojnim posjetiteljima nazočni su bili i generalni konzul Republike Hrvatske Božo Vodopija, konzul Andrea Santini, predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović i predsjednik Hrvatske krovne udruge Zvonimir Deković, dopredsjednik Općine Tivat Ilija Janović . U muzičkom djelu programa djeca su svirala na flauti, a Božićnu čestitku posjetiteljima uputili su profesorica Marina Bastašić i Don Dejan Turza .

Nedjelja, 19. prosinca 2010.

KOTOR, 18.12.2010. – Sinoć je u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća, u katedrali sv. Tripuna u Kotoru, održan koncert, pod nazivom „U susret Božiću". Zvijezda večeri bila je muzička diva Radojka Šverko u pratnji Vladimira Babina na klaviru. Kao gost večeri nastupila je ženska klapa Moderato Cantabile, a ugođaj je upotpunio diječiji hor Muzičke škole Vida Matjan iz Kotora. O svemu više možete se informirati u našem video, audio i foto zapisu.

Četvrtak, 16. prosinca 2010.

16.12.2010. Kotor-Gost emisije Neptun, koja se emitira sa valova Radio Duxa, bio je kapetan Ladislav Vuković iz pomorske agencije SeaMonte, koja je osnovana 1999 godine u Kotoru. Kapetan Vuković je jedan od najboljih poznavatelja prilika na svetskom tržištu brodskog prostora i svjetskog tržišta radne snage u pomorstvu. On je u razgovoru sa našim novinarom Sinišom Lukovićem iznio niz zanimljivih i korisnih informacija vezanih za aktivnosti agencije SeaMonte. O svemu tome možete poslušati u audio zapisu.

Utorak, 14. prosinca 2010.

KOTOR, 14. prosinca 2010. Projekt "Dubrovnik i Kotor – Gradovi i knjige" kotorske Gradske knjižnice i čitaonice i Dubrovačke knjižnice, koji će financirati Europska unija, predstavljen je u Kotoru.
Cilj tog projekta je podizanje razine bibliotečne, kulturne i edukativne razmjene između građana i ustanova u pograničju između Hrvatske i Crne Gore.

Stranice