Počinje 17. motovunski festival

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 26. srpnja 2014. - 11:32
Autor: 

17. motovunski festival počinje danas na poznatom brdu filmova. Festival će publici predstaviti sedamdesetak filmskih naslova, hrvatske premijere filmova nagrađivanih na najuglednijim svjetskim festivalima te bogat glazbeni i zabavni program. Zemlja partner ovogodišnjeg festivala je Turska.

Ove je godine uvedeno i nekoliko novosti. Jedna od njih novi je program za djecu i tinejdžere Buzz@teen, koji će se održavati na novoj festivalskoj lokaciji u Buzetu i koncentriran je u dva vikenda, od 25. do 27. srpnja i od 1. do 3. kolovoza. Tu su i programi poput: Program filmova o umjetnicima, Motovunski kratki, Quicikies te Motovun Maverick...

Još jedna novost je sastav ovogodišnjeg žirija festivala, nazvan Žiri u egzilu, koji prvi put neće činiti profesionalci koji se bave filmom i filmski autori, nego aktivisti i umjetnici koji su zbog svojeg angažmana bili prisiljeni iseliti se iz svojih zemalja te živjeti i djelovati u drugim dijelovima svijeta.

Motovunski filmski festival popratit će i poseban program HRT-a Motovun na Trećem, u sklopu kojeg će gledatelji moći svaki dan na HTV 3 u 22.30 pogledati jedan od nagrađivanih filmova te festivalske kronike prijašnjih izdanja.