Večeras Hrvatska - Danska

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 01. srpnja 2018. - 8:50
Autor: 

Nakon što je završila kao prva u skupini D, Hrvatska će u osmini finala Svjetskog prvenstva igrati protiv Danske, drugoplasirane reprezentacije u skupini C. Utakmica je na rasporedu večeras u 20 sati u Nižnjem Novgorodu kojeg pamtimo po onoj povijesnoj pobjedi protiv Argentine.

Hrvatska reprezentacija je plasmanom u osminu finala već napravila najveći iskorak nakon 1998. godine. Prije 20 godina posljednji je put naša reprezentacija prošla grupu, a sada opet ima priliku za veliki rezultat.

Vatreni su u ovu situaciju došli zahvaljujući uvodnim pobjedama protiv Nigerije i posebno Argentine, čime se u prvoj utakmici nokaut faze izbjegla Francuska, očekivano prvoplasirana reprezentacija u skupini D. Posljednja utakmica i pobjeda protiv Islanda tako i nije imala veliko značenje pa je izbornik Zlatko Dalić uspio odmoriti većinu prvotimaca.

Danska nije izgubila u posljednjih 12 službenih utakmica, a zadnji poraz datira još iz listopada 2016. i utakmice protiv Crne Gore. Dancima je tada presudio bivši igrač Dinama Fatos Beqiraj. Nakon toga idući protivnik Hrvatske nanizao je vrlo respektabilne rezultate.